İtalik yazı nedir, nasıl yazılır?

İtalik yazı nedir, nasıl yazılır?

İtalik yazı eski bir el yazısı biçimi olmasına rağmen, günümüzde hala yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu biçimdeki yazılar, genellikle metni vurgulamak için kullanılır ve italik yazmak oldukça kolaydır.

İtalik yazı nedir?

İtalik, cümlede önemli olan bir kelimeyi veya ifadeyi vurgulamak için kullanılır. Ayrıca, bir kelimenin olağan anlamında kullanılmadığını göstermek için de kullanılabilirler. İtalik yazı tipi kitap ve film adları için de sıklıkla kullanılır.

İtalik nasıl yazılır?

Windows işletim sisteminde klavye kısayollarını kullanarak italik oluşturmak için Ctrl ve I tuşlarına aynı anda basabilirsiniz. Ancak, her programda italik yazı yazmak için farklı yollar izlemeniz gerekir.

Word’te italik nasıl yazılır?

Microsoft Word'de metni italik yapmak için:

İtalik yapmak istediğiniz kelimeyi veya tümceyi seçin.

Giriş > I butonuna tıklayın

Google Dokümanlar'da italik nasıl yazılır?

Google Dokümanlar, kullanıcıların internette doküman oluşturmasına ve düzenlemesine olanak tanıyan çevrimiçi bir kelime işlemci programıdır. İnternet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan erişilebilir, yani dünyanın her yerinde kullanılabilir. Google Dokümanlar’da italik yazmanın iki yolu vardır: klavye kısayolu ve biçimlendirme araç çubuğu.

Klavye kısayolu: Windows'ta CTRL + I veya Mac'te CMD + I

Biçimlendirme araç çubuğu: Metni biçimlendirebileceğiniz araç çubuğunda, İtalik simgesini (I) tıklayın.

38ad2c21-6000-4aff-8b50-b87d1fe1a280.jpg

Instagram’da italik nasıl yazılır?

Instagram, kullanıcıların gönderilerini çeşitli filtreler ve efektlerle düzenlemesine olanak tanıyan bir fotoğraf ve video paylaşım uygulamasıdır.

Instagram'da Word ve Google Dokümanlar’daki gibi italik yazmanın kolay bir yolu yoktur. Ne yazık ki, uygulama içinde veya masaüstü uygulamasında italik yazmanızı sağlayacak bir özellik bulunmamaktadır. İtalik yazmak için online italik yazma sitelerini kullanmanız gerekir.

WhatsApp’ta italik nasıl yazılır?

WhatsApp dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp'ta metni iki yöntem kullanarak italik hale getirebiliriz:

Mesajı yazmak ve ardından italik hale getirmek istediğiniz metni seçmektir. Ardından, klavyenizin altındaki "Aa" düğmesine dokunun ve "İtalik" seçeneğini seçin.

Metni italik yapmak için metnin önüne ve arkasına alt çizgi (_) ekleyin.

TikTok’ta italik nasıl yazılır?

TikTok, kullanıcıların kısa videoları arkadaşlarıyla paylaşmasına olanak tanıyan bir sosyal medya uygulamasıdır. Kullanıcılar kendi videolarını oluşturabilir veya uygulamada genellikle 15 saniye uzunluğundaki popüler videolar arasından seçim yapabilir.

TikTok’ta italik yazabilmek için, Instagram gibi, İnternet’teki italik yazı sitelerini kullanmanız gerekir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.