İTK MANİSA’DAN ÖRNEK “FARKINDALIK” ŞÖLENİ

İTK MANİSA’DAN ÖRNEK “FARKINDALIK” ŞÖLENİ

İTK’LI ÖĞRENCİLER “GERÇEK DOSTLAR KROMOZOM SAYMAZ” DEDİ, DOWN SENDROMLU ARKADAŞLARINI MİSAFİR ETTİ.

İzmir Türk Koleji Manisa Kampüsü ve İzmir Down Sendromu Derneği (İDSD), “Eksik Değiliz Farklıyız” temasıyla örnek bir farkındalık projesine imza attı.  Down sendromlu gençleri Manisa’da misafir ederek, ortaokul öğrencileri bile buluşmalarını amaçlayan etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

İzmir Down Sendromu Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu, Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarının başında gelen İTK’dan gelen daveti teşekkürle kabul ettiklerini belirterek, toplumsal farkındalık çalışmalarına büyük önem verdiğini söyledi. Dernek üyesi çocukların İTK’lı öğrencilerle tanışarak arkadaş olmalarından ayrıca çok mutlu olduklarını belirten Rodoplu,  “Çocuklarımız kucaklaştılar, birlikte oyunlar oynadılar, deney yaptılar, birbirlerinin telefonlarını aldılar. Bu farkındalığın tüm okullara örnek olmasını diliyorum. Başta aileleri ve öğretmenleri olmak üzere bizleri misafir eden çocuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

AİLELER DE DUYARLI 

İTK Manisa Kampüsü Müdürü İsmail Takmak da, Okul Aile Birliği’nin bu etkinlikte önemli katkısı olduğunu hatırlatarak, model olacak projeler ile bu farkındalık çalışmalarını artırarak sürdüreceklerini vurguladı.  Projenin mimarı olan Tarih Öğretmeni Pervin Gürçay’a teşekkür eden Takmak, velilerin de aynı duyarlılığı taşımasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

“Eksik Değiliz Farklıyız” ve “Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz” temaları ile çağrısı yapılan etkinlik kapsamında İTK Manisa Kampüsü’nde eğitim gören öğrenciler misafirlerini en iyi şekilde ağırladı. İDSD üyesi çocukların dans gösterisi ile başlayan etkinlikte, gelirinin tamamı derneğe bağışlanan bir kermes de düzenlendi. Okul bünyesindeki spor salonunda devam eden etkinlikte çocuklar şiirler okudu ve şarkılar söyledi. 

Sabun yapımı, tişört tasarımı, eğlenceli matematik, origami, yüz boyama, magnet yapımı, yaprak baskı, parmak boyama gibi etkinliklerde hem eğlenen hem öğrenen çocuklar, basketbol maçında dostluklarını pekiştirdi. İTK’lı öğrenciler, arkadaşlarına hoş bir sürpriz de yaptı. Arkadaşları için hazırladıkları filmi Youtube hesabında https://www.youtube.com/watch?v=65NRbyYHlr0 linkine yükleyen öğrencilerin bu sürprizi büyük alkış aldı… 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.