İYGMD’de üçüncü Muzaffer Tezel dönemi

İYGMD’de üçüncü Muzaffer Tezel dönemi

İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği başkanlığına 3.kez Muzaffer Tezel seçildi.

Polis ve adliye muhabirlerini aynı çatı altında toplayan İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği’nin (İYGMD) Genel Kurulu geçtiğimiz cuma günü gerçekleşti. Divan Başkanlığı'nı Gazeteci Halil Hüner’in yaptığı Olağan Genel Kurul'da Muzaffer Tezel ile devam kararı alındı.

İYGMD’de başkanlığa üçüncü kez seçilen Muzaffer Tezel; “Değerli arkadaşlarımın isteği üzerine tekrar görev aldım. Yönetim kuruluna genç arkadaşlarımızı da dahil ettik. Böylece derneğimizde gençleştirme çalışmalarını hızlandırmış olduk. Genç arkadaşlarımızla güçlendirdiğimiz yeni ekibimizle birlikte güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

Geçmiş yıllarda her gazetenin merkezinde, adliyede ve hastanelerde gece gündüz polis ve adliye muhabirlerinin olduğunu belirten Muzaffer Tezel; ”Son zamanlarda İzmir’de polisiye olaylar çok arttı. Bu yüzden gazetelerde ve yerel televizyonlarda polis-adliye muhabirliği sistemi tekrar geri gelmeli. Polis ve adliye muhabirleri gazetelerin belkemiğidir. Önceki yıllarda her gazetede onlarca polis ve adliye muhabiri vardı şimdi ise gazetelerde polis-adliye muhabirliği branşı yok” dedi.

Tezel şöyle devam etti ; “Gazeteciliğin temeli polis-adliye muhabirliğidir. Gazetecilik mesleğine polis-adliye muhabiri olarak başlayan ve bu branşta yetişen gazetecilerin sonraki yıllarda daha başarılı gazeteciler olduklarını gözlemliyoruz. Çünkü bir polis-adliye muhabiri her tür haberin üstesinden gelebilir. Yıllarca polis-adliye muhabirliği yapan emekli gazeteci arkadaşlarımız gazete ve televizyonlara bu konuda destek verebilir. Bizlerde dernek olarak polis-adliye muhabiri yetiştirilmesi konusunda destek isteyecek gazete ve yerel televizyonların yanında olacağız. Danışmanlık yaparak bilgi ve birikimlerimizi onlarla paylaşacağız” diye konuştu.

iygmd-son.jpg

Olağan Genel Kurulda Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Tezel (Yeni Haber Gazetesi ve www.yenihaber.com.tr İnternet Portalı Sahibi), Başkan Yardımcısı Oğuzhan Kavaklı (Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi), Genel Sekreter Bahri Karataş (Hürriyet Gazetesi Emekli Muhabiri), Sayman Arif Çayan (Medya Ege Yönetim Kurulu Başkanı) ve Yönetim Kurulu Üyelikleri ise Serdar Yılmaz (Anadolu Ajansı Emekli Gazeteci), Ceyhan Torlak (Sabah Gazetesi Muhabiri), Metin Burmalı (Yeni Asır Gazetesi Muhabiri), Alaattin Gürırmak (Emekli Gazeteci) ve Başak Atilla (Gazeteci) bu dönem için görev aldı.

Özgeçmişi: Sürekli Basın Kartı Sahibi Muzaffer Tezel; İGC İzmir Gazeteciler Cemiyeti Şeref Divanı üyesi, İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği , EMD Ekonomi Muhabirleri Derneği ve SEYEPDER Sağlık, Eğitim, Yerel Yönetim, Politika Muhabirleri ve Danışmanları Derneği üyesidir. Polis Muhabirliği dönemindeki anılarından oluşan bir kitap hazırlığı içinde olan Muzaffer Tezel 17 yıldır Yeni Haber Gazetesi www.yenihaber.com.tr internet portalının İmtiyaz Sahipliğini ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.