İyi ki İzmir'deyiz!

İyi ki İzmir'deyiz!

Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski ve festivale katılan ülkelerin temsilcilerinden oluşan heyet, Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ı ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, 13.  Balkanlılar Halk Dansları Festivali kapsamında Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski ve festivale katılan heyeti makamında ağırladı.

Aynı coğrafyayı paylaşan ulusların kardeşliklerini ve dostluklarını, kültürlerin en güzel göstergesi olan müzik ve halkoyunları ile paylaşmalarına olanak tanıyan festivalin ilk kez Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1935 ve 1936 yıllarında gerçekleştirdiğini hatırlatan Sırrı Aydoğan, “Balkanlılar Halk Dansları Festivali, Balkan ülkelerinin kültürel değerlerini buluştururken aramızdaki kardeşliği de pekiştiriyor. Balkan ülkelerinde barış olursa Avrupa’da barış olur, Avrupa’da barış olursa dünyada barış olur” şeklinde konuştu.

Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski ise misafirperverliği için İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini sundu.

Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan'dan gelen halk dansları topluluklarının temsilcileri de, İzmir'de bulunmaktan ve festivale katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.