İyi Parti İzmir’de yeni gündem yeni il başkanı!

İyi Parti İzmir’de yeni gündem yeni il başkanı!

İyi Parti Genel Başkanlığı, İzmir İl Başkanlığı Sinan Bezircilioğlu ve yönetimini görevden aldıktan sonra İzmir’de yeni tartışma gündemi, yeni il başkanı kim olacak konusu oldu.

İYİ Parti İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ile İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale arasında yaşanan anlaşmazlık, İyi Parti İzmir’de birinci gündem haline gelmişti. İyi Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, kamuoyunda çıkan görevden alındıklarına dair haberler üzerine yönetim kurulunu toplayıp, karar ve açıklamalar konusunda tam yetki kararı almış ve görevlerinin başında olduklarını açıklamak zorunda kalmıştı.

7538e01057d271c19c69d646cc983e1a.webp

Bezircilioğlu’nun dünkü “Görevimizin başındayız” açıklamasından 24 saat geçmeden İyi Parti Genel Merkezi tarafından alınan kararla, İl Başkanı Bezircilioğlu ve yönetim kurulunun görevden alındıkları tebliğ edildi. “Görevimizin başındayız” diyen Bezircilioğlu; görevden alınma kararı üzerine sert açıklamalarda bulunarak Genel Merkezi ve özellikle de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı, Milletvekili Ümit Özlale ve İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nu hedef aldı.

İyi Parti’de Bezircilioğlu ve yönetiminin görevden alınmasının çalkantıları sürerken yeni bir tartışma konusu da İyi Parti’nin İzmir gündemine oturdu. Müsavat Dervişoğlu’nun son kongrede desteklediği ama seçimi kaybeden Ülkü Doğan’ı il başkanı yapmak istemesiyle başlayan tartışma, İyi Parti teşkilatlarında sert tepkilere neden oldu. İyi Parti ilçe teşkilatları, son kongrede birleştirici rol oynayarak Sinan Bezircilioğlu’nun yanında olup, seçimi kazanmasına ve iyi partinin kongreden güçlü çıkmasına neden olan Öztürk Keskin’in il başkanı olmasını istediklerini belirttiler. İyi Partililer, girdiği kongreyi kaybedenin il başkanlığında iyi şeyler yapamayacağını belirtip birleştirici rol oynayan Keskin’in adaylığını desteklerini açık açık dile getirmeye başladılar.

ulkudogan.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.