İYİ Parti'de iki aday il başkanlığı yarışından çekildi

İYİ Parti'de iki aday il başkanlığı yarışından çekildi

İYİ Parti İzmir İl Binası’nda gerçekleşen toplantıda, kongre öncesi İl Başkanlığına aday olan Oğuzhan Yar ve Şakir Genç, İl Başkan Adayı Ülkü Doğan’ı desteklemek üzere adaylıktan çekildiği açıklandı.

İYİ Parti İzmir’de 22 Ocak’ta gerçekleşecek İl Kongresi’ne sayılı günler kala dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İl Başkanlığına aday olan; Şakir Genç ve Oğuzhan Yar, kongre sürecine yönelik birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Ülkü Doğan’ı desteklemek üzere adaylıktan çekildiklerini açıkladı.

51670e59-a4f6-4dba-8686-93b239e6aefe.webp

İl Kongresi’nde Ülkü Doğan’ı destekleyeceğini belirterek, adaylıktan çekildiğini duyuran İYİ Partili Şakir Genç, “Çok adaylı bir kongre süreci yaşıyoruz, ayrışmalar, kırılmalar oluyor. Gönül ister ki parti büyüklerimiz taraf olmasın, süreç demokratik teamüllere göre icra edilsin… Ama maalesef yanlı tercihler tabanda çimleri eziyor. Teşkilatımızda ayrışmalar tetiklendi. Bundan müteessiriz, üzgünüz. Epey bekledik sağduyulu sihirli bir inisiyatif müdahale eder diye ama olmadı, önceliğimizin makam değil vatan olduğunu söyledik. O nedenle il başkan adaylığından çekiliyorum. Sayın genel başkanımızın sağlığını zorlayan bu kongre sürecinde; İzmir’deki kaosu sonlandırmaya katkı koymak, teşkilatımıza nefes aldırmak davamıza inancımızın gereğidir. Adaylıktan çekiliyorum, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in neferi olmaktan gurur duyuyorum. Adaylığını sürdürmekte olan dava kardeşlerime de başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın, kazanan mutlaka iyi parti olsun. Parti çıkarları her zaman şahsi ikballerin önünde olmalıdır. Vicdan rahatlığıyla oyumu avukat Ülkü Doğan’a vereceğim. Tüm partililerimizi Ülkü Doğan’ı desteklemeye çağırıyorum” açıklamasını yaptı.

whatsapp-image-2023-01-18-at-14-14-50-1.jpeg

BİRLİK MESAJI VERİLDİ

Ülkü Doğan lehine adaylıktan çekilen İYİ Partili Oğuzhan Yar ise “Bugüne kadar hiçbir zaman partim ve ülkem adına alacağım kararı egoist yapılarla değil istişare ederek aldım. İli başkan adaylığımızı açıklamamızın tek sebebi vardı; kesinlikle il başkanlığı koltuğuna oturmak değildi, maalesef üçüncü sınıf niteliği taşıyan İzmir’imizde hizmet aşkıyla bu sorumluluğu üstlenmek istedim. İYİ Partili adaylar hiçbir zaman savaşmaz, savaştırmaya da kimsenin gücü yetmez. Sadece hizmet yarışında rakip olabiliriz ama bu aile içerisinde tatlı bir hizmet yarışıdır. Bugüne kadar çalışmalarımda hiçbir aday hakkında olumsuz bir kelimem olmadı. Bir inancımız vardı, bu inancımız önce il başkanlığımızda İzmir’in sorunlarını bilen ve çözüm üretebilen insanlarla bir araya gelmek… Gelinen noktada 30 ilçemizde birlik beraberlik mesajını veren ve her daim birlikte hareket etmek isteyen bir aday olarak İzmirli hemşerilerimize ve teşkilatımıza söz veriyorum; bundan sonra daha çok çalışacağız. Bundan sonra çok daha fazla çalışarak birlik ve beraberliğin örneğini göstereceğiz. Bu süreçte hem Şakir Başkanımıza hem tüm adaylarımızla birlikte çalışmak konusunda bir yolculuk gerçekleştirdik. Bu yolculuk sonunda İYİ Parti kazanacak, İzmir kazanacak. Adaylıktan çekilmiyorum, adaylık üzerine güç birliği yapıyorum. Ülkü Doğan hanımefendiyle birlikte bu zamana kadar hep birlikte hareket ettik. Bir olmaya iri olmaya diri olmaya davet edildik. Partimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Genç ve Yar’ın konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Ülkü Doğan, “Öncelikle her iki başkan adayımıza da verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum, çıktığımız yol, İYİ partinin iktidarı için çıktığımız yoldu. Biz zaten bu partide 5 yıldır omuz omuza mücadele verdik, bundan sonra da birlikte yürümeye, omuz omuza mücadele vermeye devam edeceğiz. Tek amacımız partimizi iktidar, Genel Başkanımızı başbakan yapmak… Şakir başkanımıza da Oğuzhan başkanımıza teşekkür ediyorum, birlikte yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gelişmeler üzerine, 22 Ocak’ta gerçekleşecek İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nde, İl Başkanlığı yarışının Ülkü Doğan ve Sinan Bezircilioğlu arasında geçmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum