İyi Parti’deki Kriz ‘Para’

İyi Parti’deki Kriz ‘Para’

Ali Eyce yazdı; İyi Parti’deki Kriz ‘Para’

Dün bir anda siyasi kulislere İyi Parti İzmir İl Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerinden alındığına dair haberler düştü.

İyi Parti İzmir’de Kriz başlığıyla.

Bu haber daha çok yayılmadan ama çok okunduktan sonra İyi Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu yönetim kurulunu acil toplayıp, çok okunan bu kriz haberiyle ilgili toplantı yapıp, sonrasında açıklama yaparak, “Yönetim kurulu üyelerimle görevimizin başındayız” paylaşımı yaptı.

Bu paylaşımı yaparken görevinin başında olduğunu açıklayan Bezircilioğlu bir de dip not gibi bir not durum düştü siyasi kulislere.

Yönetim kurulu toplantısı sonunda alınacak kararlar ve il yönetimi adına yapılacak açıklamalar konusunda İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’na tam yetki verildi.

Yani İyi Parti İzmir’de ‘Bugün görevimizin başındayız, görevden alınmadık ama yarın görevi bırakır mıyız, görevden alınır mıyız onu da yarın görürsünüz’ gibi bir durum var.

İyi Parti İzmir İl Başkanı Bezircilioğlu ve yönetimi görevden alınır mı, alınmaz mı, görevi bırakır mı, bırakmaz mı bu siyasi olarak beklenen sonuç olur.

İyi Parti’de bu durumu ve bilinmeyen sonucu yaratanın ne olduğunu konuşmak, sonucu tahmin edebilmek adına daha mantıklı.

İyi Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İzmir Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özlale aday gösterdi.

Adaylığını da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bütün siyasi partilerin, bütün il ve ilçelerindeki adayların çok ve çok önce açıkladı.

Akşener, bu açıklamasıyla siyaset dünyasına ittifaktan çıkarak, yerel seçimlere parti olarak tek başlarına, adaylarıyla gireceklerinin de ilk işaretini vermişti.

İzmir Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özlale, aday olarak gösterildikten sonra İzmir’de kendi başına seçim çalışmalarına başladı.

İki, üç ay, kendi başına çalışma yapan Özlale, geçtiğimiz haftalarda İyi Parti İl Başkanlığını ziyaret seçim çalışmalarıyla ilgili programları il başkanlığının yapmasını, maddi giderleri de il başkanlığının karşılamasını istedi.

Milletvekili ‘Aday’ Özlale’nin bu çıkışı İyi Parti İzmir İl yönetiminin de tepki çekti.

İl Yönetiminde görev alanlar, Özlale’nin aday olarak çıktığı seçimlerde yapacağı programların giderlerinin partinin il yönetimi tarafından karşılanmasına itiraz ettiler.

Aday Özlale’ye, ‘Aday sensin. Adaylık çalışmalarına manevi destek veririz ama maddi giderleri karşılamayız’ cevabı verilmesi ve bu cevap üzerine İyi Parti Genel Merkezi’ne şikâyet olarak gitmesi üzerine iyi partide kriz en üst seviyeye çıktı.

İyi Parti Genel Merkezi’nda İyi Parti İzmir İl Başkanı ve yönetiminin görevden alınması konusunda gündem oluşmasıyla konu da basına düştü.

Ankara’nın gündeminde oldukları konusunda bilgi sahibi olan Bezircilioğlu, yönetim kurulunu acil topladı.

Yönetim kurulundan her türlü açıklama yapmak adına yetki aldı.

İyi Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Genel Merkezden çıkacak karara göre hem kendisinin, hem de yönetim kurulunda kendisine yetki verenlerin adına hareket edecek.

Bunun siyasi açılımı ise aynen şudur.

İyi Parti Genel Merkezi, İyi Parti İzmir İl Başkanlığı’nın yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale’ye maddi imkan yatırsa görevine devam edebilecek.

Yaratmazsa iki sonuçtan birisini tercih edecekler.

Ya Genel Merkezi’n görevden almasını bekleyecekler, ya da Genel Merkeze istifalarını gönderecekler.

‘Aday’ Özlale’ye ‘Para’ vermeyecekler!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.