İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Özlale oldu

İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Özlale oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir İl Teşkilatıyla yaptığı buluşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını resmi olarak açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün İzmir il teşkilatıyla Swiss Otel’de bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’yi adaylığını açıklaması için kürsüye davet etti. Akşener, Özlale’yi daveti sırasında, “İzmir’i kokudan kurtaracak, İzmir’de sığınmacılara belediyeler üzerinden ekstra yardım, indirim yapılmayacak. Dürüstlüğüne kefil olduğum, İzmir’i proje sağnağına tutacak olan İzmir büyükşehir belediye başkan adayımız Ümit Özlale” ifadelerini kullandı.

ozlale-resmen-aday-izmir-in-bati-olmasini-istiyorum-315200-news-big.jpg

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale ise açıklamasında, “Bundan tam üç yıl önce, ikinci olağan kurultayımızın yapıldığı gün İYİ Parti’ye katıldım. O gün genel başkanımızın konuşmasını dinlerken ‘Her türlü tuzağa iftiraya rağmen buradayız, dimdik ayaktayız’ sözünü hatırlıyorum. Neden hala buradayız? çünkü arkamızda dağ gibi duran milletimiz var. Çünkü İYİ Parti’ye biz değil, millet kurdu. İYİ Parti’yi iki yumruk arasına sıkıştırılan milletimiz kurdu. Bende bu milletin şerefli bir üyesi olarak sizin karşınızdayım. Sokaklarında büyüdüğüm, okulunda okuduğum, denizlerinde bakıp hayal kurduğum İzmir’in büyükşehir başkan adayı olarak karşınızdayım” dedi.

Neden aday olduğunu açıklayan Özlale, “Ben niye adayım düzensiz trafiği, eğitimi ve sağlığı bir gün bile beklemeden düzeltmeye adayım. İzmir’i kalkındırmaya adayım. Sadece sahil kenarının değil bir cadde arkada kalan kenarı itilmiş semtlerin imarını yapan belediyeciliğe adayım. İçine kapanan tekinsizleşen bir belediyenin değil aralarındaki tek ayrışmanın spor kulüpleri olan insanların olduğu belediyeciliğe adayım. Ben İzmir’in emekli olup yerleşmek olan şehir hayali değil zenginleşen şehir olmasını istiyorum. İzmir’in yavaş değil gençliğin şehri yapmak istiyorum. Ben İzmirli olarak artık İzmir’in kale olmasını istemiyorum, reddediyorum. Ben batıya açılan pencere değil, İzmir’in bizzat batı olmasını istiyorum. İzmir’i tarihte de olduğu gibi yine ilklerin şehri yapmak istiyorum. İzmir, mavi vatanı kucaklayan Ege’dir, İzmir iktisadi bağımsızlığın başladığı yer. İzmir ümidin ta kendisidir. Herkes bilir ki İzmir varsa ümit vardır” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.