İYİLİK ATÖLYESİ’NE BÜYÜK ÖDÜL!

İYİLİK ATÖLYESİ’NE BÜYÜK ÖDÜL!

“İyilik Bulaşıcıdır” sloganıyla projelendirilen ve çalışanlarının tümü Down sendromlu gençler ve annelerinden oluşan İyilik Atölyesi Kafe önemli başarılara imza atmayı sürdürüyor.

JP Gıda ve İzmir Down Sendromu Derneği’nin güçbirliği ile 2017 yılı Eylül ayında MaviBahçe AVM’de hizmete giren İyilik Atölyesi, İBA Stratejik İletişim Danışmanlığı’nın başvuru ve yazım sürecini üstlendiği proje ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri”nde KOBİ Kategorisi’nde Büyük Ödül’ün sahibi oldu.  


İstanbul Le Meridien Otel’de düzenlenen ödül törenine kafe çalışanları ile birlikte katılan JP Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Demir, ödülünü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun elinden aldı. 
İyilik Atölyesi’ni projelendirirken, önce kendi kendisine yeten daha sonra toplumun farklı kesimlerine de değer katan bir yapı kurguladıklarını belirten Ramazan Demir, kısa sürede İzmirliler’in beğenisini kazanan projede anahtar sözcüğün ‘samimiyet’ olduğunu söyledi. Bağışla ayakta durmak gibi bir hedefi hiçbir zaman benimsemediklerini kaydeden Demir, şu değerlendirmeyi yaptı: 

// “ANLAYIŞ BEKLEMEDİK”

“Kendi kaynağımızı kendimiz yaratacağımızı ve bunu diğer ihtiyaç sahipleri ile paylaşacağımızı ifade ettik. Hiçbir müşterimizden olması gereken seviyenin üzerinde bir anlayış beklemedik. Çok kıymetli insanlardan oluşan bir Seçici Kurul tarafından bu ödüle layık görülmek doğru yolda olduğumuzu bizlere gösterirken, tüm İyilik Atölyesi ailesine müthiş bir motivasyon kaynağı oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” 


İzmir Down Sendromu Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu da, İyilik Atölyesi’nin bir yıl bile geçmeden İzmir’in sosyal yaşamında çok önemli bir yer aldığına dikkat çekerek, projenin kafe çalışanlarının hayatlarında çok önemli bir dönüm noktası oluşturduğunu söyledi. 


Kafe çalışanlarının özgüvenlerinde adeta patlama yaşandığını sözlerine ekleyen Rodoplu, “Çocuklarımız burada her gün toplumla iç içe ve iletişim halinde. Sipariş alıyor, hizmet ediyor, tatlı bir telaş içinde sürekli koşuşturuyor. Dışarıdan gözlemlenen mutluluklarının yanında onların kişilik ve duygularına olan katkıları anlatılamaz. Anneleri olarak bizler de en az çocuklarımız kadar mutluyuz.” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.