"İyilik çemberi" okulu baştan yarattı

"İyilik çemberi" okulu baştan yarattı

Ünlü sanatçıların dahil olduğu iyilik çemberi sayesinde bir okul yeni baştan yaratıldı.

Turgutlu İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Hüseyin Acet, okul yönetimiyle birlikte öğrencilerine daha iyi imkanlar sunabilmek için karınca gibi çalıştı. Ünlü sanatçılar Tarkan ve Ebru Gündeş ile iş insanlarının dahil olduğu iyilik çemberiyle okulu baştan yarattılar.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hüseyin Acet, öğrencileri için Türkiye’nin dört yanından ünlü sanatçıları, iş insanlarını, holdingleri seferber etti. Devletin sağladığı imkanlar haricinde okullarda zaman zaman farklı ihtiyaçların doğduğunu vurgulayan Acet “Bu ihtiyaçları karşılayabilmek için öğretmen arkadaşlarım, okul yönetimimiz, velilerimiz hepimiz karınca gibi çalıştık” dedi. Sosyal medyadan ulaştığı Tarkan, Ebru Gündeş gibi ünlü sanatçılar ile bir çok iş insanı ve vakıf çembere dahil oldu. Onların desteğiyle okula müzik odası, spor alanı, konferans salonu, özel eğitim sınıfı oluşturuldu. Acet, şimdi kütüphane için kolları sıvadı. Öğretmenliğin çok uzun bir yolculuk olduğunu söyleyen Acet “Önemli olan bu uzun yolda öğrencilerinin ruhuna dokunabilmektir” dedi.

unnamed-(1)-564.jpg

Anahtar kelime ‘fedakarlık’

Öğretmenliğin sadece kara tahtanın önünde ders anlatmaktan ibaret olmadığını söyleyen Acet “Bu meslek fedakarlık gerektiriyor. Sevgilerini kazanmanız, güvenilir bir liman olduğunuzu hissettirmeniz lazım” diye konuştu. Araştırmalara göre öğrencilerin gelişmiş fiziksel olanaklara sahip, sınıf düzenleri esnek olan ortamlarda daha başarılı olduğuna dikkat çeken Acet, iyilik çemberinin de bu doğrultuda oluştuğunu söyledi.

Yeni hedef ‘kütüphane’

Şimdilerde Köy Çocukları Okusun Sosyal Sorumluluk Platformu aracılığıyla bir Z kütüphane oluşturmaya çalıştıklarını belirten Acet “Kütüphane çocukların dünyaya bakış açılarını değiştirir. Mevcut kütüphanemizi zenginleştirerek, öğrencilerimize bilgisayarda araştırma yapabilecekleri, zeka oyunları oynayabilecekleri verimli bir alan haline getirmek istiyoruz” dedi. Acet, gelecek olan desteklere açık olduklarını ekledi.

Destek yağdı

İyilik çemberi kalbinde iyilik pek çok isimden oluşuyor. Sanatçı Tarkan, Ebru Gündeş ve Polat Yağcı başta olmak üzere Cevdet İnci Eğitim Vakfı, TAV Holding, Tezman Holding, Orka Holding-DS Damat, Alarko Holding, Karaca Holding, Akzo Nobel Cansai Altan, Daikin, Atasay Kuyumculuk, iş insanları Murat Kapki, Mithat Erdem, Bagi Tekstil, Bloksan, Çağdaş Eğitim Vakfı, Yüksel Blok, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Yolbak, Efkar Et Kombinası, Turgutlu Ticaret Odası, Dağ Blok-Ali Pınar, Çıkıkçı Petrol, Aymas, Cengiz ve İsmail Çıkıkçı, Önder Lift, Çetin Akın, Proyem, Tigres, Çetinkaya, Zenginler Palet, Mansa, Gümüş Ticaret, Murat Kaşıkçı, Site, Sevenler lokantası, Önder Lift, Muharrem Çalışkan, Vega Okuları, Gamalı Köftecisi, Venco Havalandırma, Baktat Gıda,Camsan, Bölez, Kılıçlar Hurdacılık okulun spor ve konferans salonu ile özel gereksinimli çocuklar için sınıf ve müzik odası yapımına destek verdi. İş insanları Rana Erkan Tabanca, Murat Kapki Ali Erturgut ve Kastamonu Entegre AŞ ise halen yapımı süren kütüphane için destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.