‘İyilik örüyorum’ Projesi Güzelbahçe’deki destekçileriyle büyüyor!

‘İyilik örüyorum’ Projesi Güzelbahçe’deki destekçileriyle büyüyor!

Ördüğü atkı, bere gibi ürünleri sokak sokak gezip çocuklara hediye eden Ferda Yertut'a, Güzelbahçe’de tuhafiyecilik yapan ve bu projeyi kendi işletmesinde sürdüren Selda Öztürk ev sahipliği yaptı.

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin de davet edildiği etkinliğe kadınlardan ilgi büyüktü. Mersin`de yaşayan Ferda Yertut, yaklaşık 21 yıldır ördüğü atkı ve bere gibi ürünleri ihtiyacı olan çocuklara dağıtıyor. Bunu gönülden yaptığını söyleyen Yertut, “Çocuklarımızın hayatlarını güzelleştirmek istiyorum. Benim isteğim sadece yün. Otobüste, dolmuşta, oturduğu her yerde örgü örüyorum. Çocukların sıcacık olması için bir şeyler yapıyorum. Elimden gelen bu. İnşallah faydası oluyordur. İsteyenlere de yaklaşık 21 senedir neye ihtiyaçları varsa örüp gönderiyorum. 1,5 senedir de dostlarımla birlikte yapıyorum. İzmir Örgü Severler’in daveti üzerine geldim. Onlarla birlikte bu sosyal sorumluluk projemizle ihtiyaç sahibi olan herkese yaptıklarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

imgl0394-001.jpg

‘Kadınların olduğu her yer güzelleşiyor’

Davet üzerine etkinliğe katılan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bugün burada yapılan bu çalışmanın kıymeti çok büyük. Çünkü insan odaklı bir sosyal proje. Bunun temelini de çocuklar oluşturuyor. Sokakta üşüyen kimsesiz çocuklar, imkânı olmayan köy çocuklarımıza ve huzur evindeki yaşlılarımıza sımsıcak bir el uzatıyor kadınlarımız. Bu tür sosyal sorumluluk projelerini destekliyoruz. Biz de Yelki Mahallemizde bulunan sosyal marketimizde bu tür projelere destek veriyoruz. İhtiyaç sahibi aileler gelip marketimizden kıyafet, eşya yardımı alabiliyorlar. Bu projeye herkesin destek vermesini diliyoruz. Bu soğuk günlerde çocukları sıcak tutan bir bere, bir eldiveni olsun” dedi. 

‘Çocuklar üşümesin’

Kimsesiz çocuklara bere boyunluk ördüklerini söyleyen Selda Öztürk, “Bizim amacımız ihtiyaç sahibi çocuklarımıza destek olmak. Yapmış olduğumuz çalışma, insanların bir araya gelip imece ortamında bir şeyler ortaya koymak. Çeşitli köy okullarına bere, eldiven boyunluk vb şeyler örüp gönderiyoruz. Ayrıca huzur evlerinde kalan yaşlılarımıza battaniye örüyoruz. Bizim bir diğer projemiz ‘askıda yumak’.Vakti olmayan, örmeyi bilmeyen, maddi durumuna göre yumak alıp buradaki sepete atıyorlar. İmkânı olmayanda oradan yumağı alıp evine götürüyor, örüp getirip bize veriyorlar, bizde toplayıp ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırıyoruz. En büyük sıkıntımız kargo. Bu konuda bizlere destek olmak için gönüllüler bekliyoruz” dedi.

imgl0406.jpg

Buca’da yaşayan ve 1999 Gölcük depreminde bir kolunu ve bacağını kaybeden Asya Koşal’da en büyük destekçileri arasında yer alıyor. ‘Butik Asyaca’ hesabıyla açmış olduğu sosyal medya hesabında tek elle yaptığı örgüleri yayınlayan ve dünyanın birçok yerinden ilgiyle takip edilen Asya Koşal “Çocuklar için yapılacak her türlü projeyi destekliyorum. Tek elle ilk önce şiş örgü örmeye başladım.Tığ örgüyü sonradan öğrendim. 3 saatte bir bere örüyorum. Siparişlerle yurt içi ve yurt dışında sosyal sorumluluk projeleriyle duyurdum. Örgülerimle katkıda bulundum. Maddi manevi birçok destek de bulunmaya çalışıyorum. Bugün bizleri bir araya getiren Selda Öztürk’e teşekkür ediyorum. Birçok kadın bir araya geldi ve bu soğuk günlerde o miniklerin üşümemesi için eldiven, bere, atkı örmesi çok kıymetli bir iş” dedi. 

Etkinliğin ardından bütün kadınlar çocuklar için atkı, bere ve eldiven ördü.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.