İYTE Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı!

İYTE Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı!

İYTE Danışma Kurulu Toplantısı, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in teşrifleriyle İYTE ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Vali Köşger’in aynı zamanda Onursal Başkan olduğu Danışma Kurulu toplantısına; MÜSİAD Başkanı Bilal Saygılı, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, Dalgakıran Grubu İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Gelis, VESTEL İcra Kurulu Başkanı Enis Turan Erdoğan, Zade Global Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Steven Young, Gımiloğulları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Acar, Mimar Han Tümertekin katıldı.

İYTE’nin gelişiminin, yürütülen faaliyetlerin, sosyal, kültürel ve bilimsel başarıların, üniversite-sanayi iş birliklerinin, uluslararasılaşma stratejileri ve inovasyon ekosisteminin ele alındığı toplantıda, geleceğe yönelik stratejik kararlar alındı.

img-0752.jpg

Bir ülkenin en iyi endüstrisi yükseköğretimdir diyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran; kamu ve özel sektör kuruluşları ile diğer paydaşlar arasındaki iş birliğini ve iş birliğinin sürdürülebilirliğini sağlayarak ortaklıkların güçlendirilmesini, bilimsel ve teknolojik araştırmaların desteklenmesini, Enstitünün sosyal ve kültürel hayata olan katkılarının arttırılmasını hedeflediklerini belirtti ve başta Vali Köşger olmak üzere İYTE Danışma Kurulu üyelerine Enstitüye verdikleri destek için teşekkür etti.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz Selim Köşger; “Bir üniversitede yapılması gereken her şeyin fazlasıyla tüm üniversitelere örnek olacak şekilde ve ortak akılla yapıldığı bir üniversite olan İYTE ile gurur duyuyoruz. Takdire şayan tüm çalışmalarınız için teşekkür ediyorum. Bu ülkenin sizin gibi vatan sevgisiyle çalışan üniversitelere ihtiyacı var. Dolayısıyla sizlere destek vermek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

img-0701.jpg

Açılış konuşmalarının ardından danışma Kurulu üyelerinin görüşlerini aktardığı toplantının ikinci bölümünde moderatörlüğü de üstlenen Rektör Baran, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün dünü, bugünü ve gelecek hedefleri hakkında Valiz Yavuz Selim Köşger’e ve İYTE Danışma Kurulu üyelerine bilgi verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.