IYTE öğrencilerine burs verilecek

IYTE öğrencilerine burs verilecek

IYTE Rektörü Baran ve Güzel İnsanlar Grubu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitünde (İYTE) bir araya geldi.

Öğrencilerin öğrenim hayatlarını daha iyi şartlar altında sürdürmeleri adına farklı sivil toplum kuruluşları ve sanayi firmaları ile anlaşmalar yapılan IYTE'de öğrencilere bursun yanı sıra mentörlük, kariyer danışmanlığı, staj ve yarı zamanlı iş olanakları gibi farklı başlıklarda destekler verilmesi sağlanıyor.

İki kurum arasında var olan iş birliği kapsamında İYTE öğrencilerine destek veren Güzel İnsanlar Grubu ile varılan yeni mutabakat ile 20 öğrenciye daha burs imkanı sunulacak.

iyte-ogrencilerine-guzel-insanlar-grubundan-burs-destegi.jpg

Toplantı sonrasında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran “Ülkemizin küresel arenada rekabetini devam ettirmesi ve gelişimini sürdürmesi için yetenekli bireylere ihtiyacımız var. Bizim en büyük sermayemiz nitelikli insan kaynağımız. Bu nitelikli insan gücünü en iyi şekilde yetiştirecek olan yerler de üniversiteler. Enstitümüzde potansiyeli birbirinden iyi öğrencilerimiz var. Öğrencilerimizin tüm konsantrayonu, akademik ve entelektüel anlamda kendilerini donatmak olmalı. Bu nedenle onların şartlarını iyileştirmenin sorumluluğunu taşıyor; farklı sivil toplum kuruluşları ve oluşumlarıyla iş birliği yapıyor, öğrencilerimize burs temin etmek adına çalışıyoruz. Enstitümüze büyük destek veren İYTE Dostumuz Güzel İnsanlar Grubu üyeleriyle bir araya geldik. Tamamen kendi öz kaynaklarını birleştirerek geleceğimizin teminatı gençlerimize destek vermek için çaba harcayan Güzel İnsanlar Grubuna öğrencilerimiz, Enstitümüz ve ülkemiz adına yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İyilik hareketini başlatan ve günümüzde de Güzel İnsanlar Grubunu devam ettiren Meryem Karaca ise "1998 yılında, iki kişi çıktığımız yolda önce 4 kişi olduk, ardından çığ gibi büyüdük. Ülkemiz adına gençlerimize yardım eli uzatıyoruz. Kadın olarak kadınların gücünün, toplumu kalkındırmadaki potansiyelimizin ve sorumluluğumuzun farkındayız. Kendi öz kaynaklarımızla ihtiyaç sahibi gençlerimize destek veriyor ve bundan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bize bu fırsatı tanıyan, ülkemizin dünyayı değiştirmeye aday bireylerini yetiştiren İYTE’ye ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Baran’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.