İYTE'de barınma sorunu geçmişte kaldı

İYTE'de barınma sorunu geçmişte kaldı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencileri için barınma sorunu, artık geçmişte kaldı.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), var olan yurtlarının yanı sıra son bir yıl içerisinde açılışı yapılan yurtlar sayesinde öğrencilerine kampüste barınma imkânı sunuyor.

iyte-3.jpeg

DÜNYA STANDARTLARININ ÜSTÜNDE YATAK KAPASİTESİ ORANI

İYTE, öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir adım attı. Kampüs, öğrenci nüfusu ve yatak kapasitesi oranında dünya standartlarının çok üzerinde bir ortalama yakaladı. Bu sayede öğrenciler, barınma sorunu yaşamadan eğitimlerine odaklanabiliyor.

Temel bilimler, mühendislik ve mimarlık alanında eğitim veren ve Türkiye’nin A+ Araştırma üniversitelerinden olan İYTE öğrencileri Kampüse yeni yapılan yurtlar sayesinde barınma sorunu yaşamıyor. Nitekim, 2023 yılında İYTE kampüsündeki yurtlara yapılan başvurularda tüm öğrenciler yerleşme imkanı buldu ve yedeğe kalan tek bir öğrenci olmadı.

Öğrencilerinin taleplerini önemseyen ve sorunlarına mutlak çözüm odaklı yaklaşan İYTE, yakın dönemde açıklanan "Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması [TÜMA]" sıralamasında, Türkiye'deki tüm üniversiteler arasında birinci sırada yer almış, öğrencilerin sorulara verdikleri yanıtlara göre puanlamanın yapıldığı aynı sıralamada İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ise; “Rektör Performansı Değerlendirme Ölçeği”nde ÜNİAR Altın Ödülü’ne layık görülmüştü.

HER ÖĞRENCİYE YURT GARANTİSİ

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kampüsümüzde sevgili öğrencilerimiz için en önemli sorun olan barınma sorununu bu sene itibariyle tamamen çözdüğümüzün haberini büyük bir mutlulukla paylaşmak isterim. Bilindiği üzere, kampüsümüzde yeterli yurdumuz olmadığından, çevre köy ve ilçelerde yaşayan öğrencilerimiz, yüksek kiralar ile mücadele etmek zorunda kalıyorlardı. Bu kapsamda, rektörlük görevine geldiğim andan itibaren büyük bir motivasyonla bu sorunu çözmek adına tüm imkanlarımızı seferber ettik. İnşa ettiğimiz yeni KYK yurtlarımız ile yatak kapasitemizi 1.032’den 3.406’ya çıkardık. Bugün, verdiğimiz bu emeklerin karşılığını; 2023 yılı Eylül ayı itibarıyla üniversitemizde KYK yurtlarında konaklamak isteyen tüm öğrencilerimizin yurtlara kabul alması ve hiçbir öğrencimizin yedeğe kalmaması ile almış bulunuyoruz.” dedi.

Öğrencilerin sadece eğitimlerine odaklanmaları için barınma sorununu başarılı bir şekilde çözüme kavuşturmanın önemine değinen Rektör Baran, “Bu konuda desteklerini esirgemeyen eski Gençlik ve Spor Bakanı (GSB) Sayın Dr. Muharrem Kasapoğlu’na, GSB Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürümüz Sayın Recep Ali Er’e, GSB İzmir İl Müdürümüz Sayın Murat Eskici’ye şahsım ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

iyte-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.