İZ-AFED 3.yılını kutladı

İZ-AFED 3.yılını kutladı

İZ-AFED, kuruluşunun 3. Yıl dönümünü kokteyl etkinliği ile kutladı.

İzmir Afet Bilinci, Çevre ve İklim Farkındalığı Derneği (İZ-AFED), kuruluşunun 3. Yıl dönümünü İzmir Kent Konseyi Homeror Salonunda düzenlediği bir kokteylle kutladı. 3. yaş pastasının kesildiği, şiirler ve şarkılarla, katılanların eğlenceli anlar yaşadığı etkinlikte, 3 yıllık faaliyet ve çalışmaların yer aldığı video sunumu yapıldı. Dernek kurucularından olan ve mevcut Başkan Yardımcısı Av. Birgül Değirmenci, İZ-AFED Derneği'nin kuruluş sürecini anlattı. Ardından kürsüye gelen Dernek Başkanı Servet ERTAŞ; İZ-AFED’in çalışma biçimini, amaç ve hedeflerini anlattı.

birgul-ve-ekran.jpg

ERTAŞ şunları söyledi:

"İzmir'i derin acıya boğan ve 117 canımızı kaybettiğimiz 30 Ekim 2020 Depreminden sonra bir araya gelip, yaşanan yıkımlar ve acılar bir daha yaşanmasın diyerek yola çıktık.

alkisli-pasta.jpeg

AFETLERE DİRENÇLİ İZMİR' İÇİN; SÜREKLİ EĞİTİM, SÜREKLİ GELİŞİM

17 Kasım 2020 günü, 9 kişilik Kurucular Kurulu ile kurduğumuz İZ-AFED; aradan geçen 3 yıl içerisinde bugün 90 üyesi ile ' AFETLERE DİRENÇLİ İZMİR' hedefi için çalışan aktif, ciddi ve nitelik bir STK haline geldi. Aradan geçen 3 yılın içerisinde "SÜREKLİ EĞİTİM, SÜREKLİ GELİŞİM” şiarıyla hareket ederek, sürekli kendimizi geliştirmeye çalıştık.

Bugün 90 üyesi bulunan bir dernek olarak; İzmir'in en çok afet bilinci ve farkındalık etkinliği düzenleyen veya düzenlenmesine katkı sağlayan; farklı yerel yönetimler ile ortak projeler yapan; afetler, çevre, iklim, ikincil afetler, İSG, asbest maruziyeti, yangın güvenliği, sivil savunma-acil durum ve tahliye planları yapabilen bir bilgi ve deneyimle faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Dernek bünyesinde 5 farklı branşta uzmanlaşma çabası içinde sürekli gelişimi hedefleyen bir STK olarak; arama kurtarma ekibinden, çevre-iklim bilinci ekibine, İSG uzmanlarından farklı branşlardan mühendislerimize değin multidisipliner yapımızla, bütünleşik afet yönetimi ilkesini tam anlamıyla benimsemiş yegane derneğiyiz. 18 Kasım 2023 sabahı bardaktan boşalırcasına yağan yağmura rağmen, ulaşımda yaşanan olumsuzluklara rağmen yine de yılmadık ve vazgeçmedik. Tıpkı 3 yıl önce bu derneği kurarken yaşadığımız zorluklara ve olumsuzluklara rağmen vazgeçmediğimiz gibi...

3. Kuruluş Yıldönümü etkinliğimizi her şeye rağmen yapıp, pastamızı kestik, şarkılar ve şiirler eşliğinde dostlarımızla, ekip üyelerimizle birlikte bu anlamlı günü kutladık.

Etkinliğimize, her şeye rağmen bizzat katılan, katkı sunan, fiilen katılmasa da yüreği bizimle olan, kendilerini yanımızda saydığımız üyelerimize dostlarımıza teşekkür ediyorum.

'Afetlere Dirençli İzmir' hedefi yolunda büyük bir potansiyel ve alanında bir marka olmaya doğru gidiyor. İyi ki İZ-AFED'i kurmuş ve bu kadar kıymetli insanı bir araya getirmişiz. Afetsiz ve felaketsiz nice nice yıllar diliyorum.”

402868119-1800059750412302-5943320057653245434-n-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.