İZ DİYAR DER: Hiçbir partinin uzantısı değiliz

İZ DİYAR DER: Hiçbir partinin uzantısı değiliz

İzmir Diyarbakır’ı Sevenler Kültür Sanat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZ DİYAR DER) kuruldu.

İzmir Diyarbakır’ı Sevenler Kültür Sanat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZ DİYAR DER) kuruldu. Derneğin başkanı Oktay Yaşar tek amaçlarının birlik beraberlik ve dayanışma olduğunu söyledi.

İZ DİYAR DER Başkanı Yaşar, “Tabi ki yol uzun bazı dostlar yorulacak, bazı taşlar ayağımıza takılacak, bazıları durdurmaya çalışacak bizi lakin ne olursa olsun hedef hep aynı kalacak. Hiç bir mani, mutlu ettiğimiz insanların gözündeki gülümsemeye engel olamayacak” diye konuştu.

6217959b1480a.png

“Diyarbakır’ı ömür bile anlatsam doymayacağım”

Diyarbakır’ın bilinen 10 bin 500 yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve 33 medeniyete beşiklik ettiğini vurgulayan Yaşar, “Edebiyatçılar, Şairler, Evliyalar yetiştirmiş kadim kent Diyarbakır’den konuşacağız. Çan ve Ezan senin usulca birbirine karıştığı, Cuma sela verilirken Ulu camide, Pazar ayinler yapılan Surp Giragostaki şehirden bahsedeceğiz. Binlerce renkli simayı bağrında büyütmüş, Esfeli, Alipaşası, Fiskayası, Kore Mahlesi, Mahleyi Kotığa ve Mahleyi Kelkoması olan şehirden dem vuracağız. Mardinkapı şen olur, Bir ceket isterim kolu dar ola, Eyvanda yatan oğlan, Az kaldı bayram ola türkülerinden okuyacağız. Ulu Cami, On Gözlü, Dört Ayaklı Minaresi, Hasanpaşa Hanı, Deliller hanı, Sülüklü handan kahve içeceğiz.

Bizim sana olan sevdamız yara olacak birilerine, derman olacak bize Ekşili Dolma, Kibe, Meftune, Çiğköfte. Ahmed Arifi anacağız, Gazi Köşkünde Mola verip, Haci Leventte kadayıf yiyeceğiz. Dur daha sana ne diyeyim, Kazancıyı, Bozo Kemali, Efo dayıyı anlatacağım araya birazda preze katacağım. Seni bir ömür bile anlatsam ben sana doymayacağım.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.