İz Gazete’nin lansmanında birlik ve dayanışma mesajları!

İz Gazete’nin lansmanında birlik ve dayanışma mesajları!

z Gazete, yayıncılık hayatında atlayacağı yeni eşiği gerçekleştirdiği lansman ile duyurdu.

İz Gazete’nin Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda gerçekleşen lansmanında birlik ve dayanışma mesajları verildi. Kurulduğu 21 Ocak 2016 tarihinden bugüne internet üzerinden yayın yapan ve 26 Ağustos’tan itibaren günlük olarak bayilerde yerini alacak olan İz Gazete, yayıncılık hayatında atlayacağı yeni eşiği gerçekleştirdiği lansman ile duyurdu.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen lansmana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel, Bedri Serter, Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, Özcan Purçu; Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, önceki dönem Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, önceki dönem Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ve Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Başkan Yardımcısı Murat Atila, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner, İz Gazete yazarlarından ve önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, yazar Hidayet Karakuş, KESK’e ve DİSK’e bağlı sendikaların  yöneticileri, Türk Tabipler Birliği yöneticileri, TMMOB’a bağlı odaların temsilcileri, İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, GRAND Plaza Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç, MEDYATEK Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Öner, Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Ulaş Polat, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kalmaz, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kurt, Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı Onur Yiğit’in de aralarında bulunduğu,  İzmir’in siyaset, sivil toplum ve medya dünyasından birçok önemli isim katıldı. Lansman açılışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP İzmir Milletvekilleri Selin Sayek Böke, Ednan Arslan ve Kani Beko’nun destek mesajları okundu.

izgazetelansman-(1).jpg

‘SİZE GÜVENİYORUZ’

Lansmanın açılış konuşmasını yapan İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, konuşmasına Perşembe günü doğum günü olan usta gazeteci Uğur Mumcu’yu anarak başladı. Mevzuatlarda yapılan siyasi hesaplı değişiklikler ile son 6 yıldır neredeyse tüm Türkiye’de yandaş olmayan yeni hiçbir günlük gazetenin kurulamadığını vurgulayan Kartal, “Zor ve uzun bir yola çıkıyoruz. Mevzuatı bilen herkes bize ‘3 yıl nasıl bekleyeceksiniz?’ diyor. Buradan net söylüyorum. Beklemeyeceğiz ve bu kısır döngüyü değiştirmek için tırnaklarımızla direneceğiz. Bize yine ‘neye güveniyorsunuz?’ diyorlar. Öncelikle kendimize güveniyoruz. Sonra 17 yıllık karanlık fetret dönemi dışında başka hiçbir dönemi yaşamamış genç kadromuzun değişim özlemine güveniyoruz. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne, Türkiye Gazeteciler Sendikası’na, yazarlarımıza, okurlarımıza güveniyoruz. Arkanızda kim var diyorlar ‘Yangınlar sonrasında İzmir’in dağlarında yeniden çiçekler açacak’ diyen on binler var arkamızda. ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’ diyen yüz binler var arkamızda. İzmir’de artık ‘Çok ses, çok nefes’ diyen demokrasiyi içselleştirmiş, yerel basına destek olmakla birlikte onları kontrol etmeye çalışmayan önemli bir değeri var artık. ‘Bu cesaret nereden geliyor’ diyorlar mesela, mesela bu cesaret her şey çok güzel olacak diyen Berkay’ın gözlerindeki ışıktan, Uğur Mumcu’dan, Abdi İpekçi’den, Sabahattin Ali’den, Metin Göktepe’den, HrantDink’ten, Ape Musa’dan geliyor. ” diye konuştu.

İz Gazete yayın çizgisinin dün neyse bugün de o olacağını belirten Kartal, “Bu yola, ‘hayaller gerçeğin annesidir’ diyerek çıktık. Mümkün değil denilen şeylerin başarıldığı hayal denilenlerin gerçeğe dönüştüğü dönemde sadece seyredemezdik” şeklinde konuştu.

‘TEK ÖDÜL ÖYKÜ’NÜN ANNESİNE’

Kuruluş yıldönümü kutlamalarında her yıl toplumsal değerleri hatırlatmak amacıyla verilen ‘İz Bırakanlar’ ödülü, bu yıl 31 Mart yerel seçimleri sebebiyle verilememişti. Lansmana özel tek ‘İz Bırakanlar’ ödülü, geçtiğimiz yıl  ‘Öykü Arin’e umut ol’ kampanyası ile kök hücre bağışı konusunda farkındalık yaratan ve güçlü bir kampanyaya öncülük eden, Öykü Arin Yazıcı’nın annesi, Eylem Şen Yazıcı’ya verildi. 

izgazetelansman-(5).jpg

‘YAŞASIN ÇOCUKLAR’

Ödülünü, İz Gazete yazarlarından Asya Yaşarikiz’den alan Eylem Şen Yazıcı, “Uzun bir aradan sonra İzmir’e gelmek güzeldi. Başka bir neden için Öykü’yü bırakıp gelmezdim.” dedi.  Yazıcı, “Öykü Arin’in rahatsızlığı sürecinde yaptıkları doğru habercilik nedeniyle İz Gazete’yi kutluyorum. Hayatım boyunca hep bir şeylerin izini sürdüm. Mesela o izler, Cumartesi Anneleri’nin izleriydi. ‘Anne ölme diyen’ çocukların izleriydi.Türkiye’de bunları yapmak hiç kolay değil. Ancak çok umudum var. İstisnasız her şehirde kampanya gerçekleştirdik. 12 ülkede bu kampanyayı sürdürdük.150 bine yakın donöre ulaştık. Benim her zamankinden fazla umudum var. Yüzlerce insan canhıraş bizimle çalıştı. Mutlu olduk, onur duyduk. Dostlarımız bizi asla yalnız bırakmadılar. Her şeyden önce Öykü Arin iyi direndi. Yaşasın çocuklar ve çocuklar için mücadele edenler”ifadelerini kullandı.

‘YÜREKTEN KUTLUYORUM’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de lansmana katılarak bir konuşma yaptı. Soyer, “Türkiye hep çok çalkantılı günler yaşamış bir memleket. Doğanın, insanların tahrip olduğu erdemlerin yerlerde süründüğü zor bir dönemden geçiyoruz yine. Daha çok demokrasiye ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda, haber alma hürriyetinin zayıflatıldığı bir dönemde mangal gibi yüreğe sahip Ümit Kartal günlük gazete çıkarıyor. Böyle bir dönemde değirmenlere karşı savaş açan tüm İz Gazete ekibini yürekten kutluyorum. Dilerim önlerindeki tüm engeller yerle bir olsun, erdemleri ile gazetecilik yapabilsinler. Bizlere düşen onlara sahip çıkmak ve el ele olmaktır. Ben tüm gücümle onların yanında duracağıma söz veriyorum. Yolları açık olsun.” şeklinde konuştu.

izgazetelansman-(7).jpg

‘İNADINA GAZETECİLİK’

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise, “Karanlık kaygılı bir iklimin hüküm sürdüğü güzel bir ülkede; gazeteler birer birer kapanıyor, kalanlar varlıklarını sürdürebilmek için çırpınıyorsa, gazetecilik yapmak cezaevleriyle sınanıyorsa, halkın bilgi edinme hakkı elinden alınıyor, toplum algı odaklı bilgiye tutsak ediliyorsa, gazetecilik tam da böyle zamanlarda yapılmalı. Asıl olan budur. Basın dünyasına yeni bir gazetenin gelmiş olması direncin, umudun, mücadelenin, demokrasiye inancın en önemli göstergesidir. İnadına gazetecilik diyor İz Gazete, inadına gazetecilik.  Adı gibi iz bırakacağına olan inancımla İz Gazete ailesini kutluyor, kucaklıyorum.”açıklamasında bulundu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner ise konuşmasında TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş’un selamını iletti. Hüner, “Biz yerel gazeteleri önemsiyoruz . İzmir’de yaşayan herkes sesini yerelden duyuracaktır. İz Gazete’nin bunu başaracağını düşünüyorum. Başarılar diliyorum” dedi.

‘İZ GAZETE’YE ÖDÜL’

Gecede İz Gazete ekibi de bir ödül aldı. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), dilsiz dostlar adına yaptığı haberler ve hayvan hakları konusundaki yayın politikası sebebiyle İz Gazete Yazı İşleri Müdürü Cihan Samgar’a ödülü teslim etti.   Lansman, pasta kesiminin ardından, müzik dinletisi ile devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum