İZBAN işçileri zam teklifi için sandık kurdu

İZBAN işçileri zam teklifi için sandık kurdu

Kabul mü, red mi?

TCDD Genel Müdürlüğü’nün 10 Aralık Pazartesi günü greve çıkmaya hazırlanan İZBAN personeline, yaptığı son teklif sonrası, Demiryol-İş Sendikası, personeline TCDD’nin sunduğu teklifi oylatmak için sandık kurdu. 

İzmir'de bir süredir toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürüten İZBAN Genel Müdürlüğü ile Demiryol-İş Sendikası yetkilileri, uzlaşamadı. Grev ilanını 13 Kasım'da İZBAN'ın Alsancak İstasyonu'na asan sendika görevlileri, 10 Aralık'ta greve çıkma kararı almıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde Ankara'ya giderek TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileri ile konuyu görüştü. Son olarak, 342 personeli ilgilendiren bir yıllık sözleşmede, işçilerin bağlı olduğu Türk-İş’e bağlı Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) İzmir Şubesi, TCDD Genel Müdürlüğü’nün, ortalama yüzde 20 zam teklifini, personele sundu. Demiryol-İş Sendikası da teklif için sandık kurdu. Gün boyu yapılacak kapalı oylamada, personel TCDD’nin sunduğu teklifi 18.30’a kadar oylayacak. 

REDDEDİLECEĞİNİ DÜŞÜYORUM

İzmir’in kuzeyindeki Aliağa ilçesinden, güneyindeki Selçuk ilçesine kadar, 41 istasyonda yolculara hizmet veren ve günde 269 sefer yapan İZBAN personeli için önerilen teklifin, oylamada büyük ihtimalle kabul edilmeyeceğini ifade eden Demiryol-İş İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, “Şu anda bir teklif yapıldı. Çok olumlu karşılanır mı onu düşünüyoruz. Biz de o teklifi arkadaşlara sunduk. Onlarda kabul mü ediyorlar yoksa ret mi ediyorlar onun oylamasını yapılıyor. Reddedileceğini düşüyorum. Oylama devam ediyor. 170’e yakın şuna kadar oy kullanıldı. Akşam 6 buçuğa kadar sürecek” dedi. 

İZBAN’IN DURMASI DEMEK İZMİR TRAFİĞİNİN FELÇ OLMASI DEMEK

İZBAN’ın İzmir için çok önemli olduğunu vurgulayan Ervüz, “İZBAN, yaklaşık 300 bin insan taşıyor. Günde 269 sefer yapıyor. Böyle bir sistemin durması demek İzmir trafiğinin felç olması demek. Bizim, niyetimiz İzmir trafiğini felç etmek değil ama mecburiyetler bu hale getiriyorsa yapacak bir şey yok” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.