İZBAN’a Bu Hal Hastaneye OHAL!

İZBAN’a Bu Hal Hastaneye OHAL!

Ameliyata girecek hastalar beklenmedik bir gelişmeyle karşı karşıya kaldılar.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde ameliyatlar durdu. Hemşireler yoğun iş yükü, döner sermaye ve nöbet paralarını alamadıkları gerekçesiyle greve gittiler.

Hemşirelerin iş bırakma grevi nedeniyle Başhekim Op. Dr. Teoman Şen ile Hastane müdürü Recep Köse ve idari bölümden yetkililer hemşirelerle görüşerek uzlaşı sağladı ve greve son erdi. Grevin sona ermesiyle birlikte saat 11.00 sularında ameliyatlara başlanıldı.

“KADRO DEVLET HASTANESİ KADROSU”

Konuyla ilgili Gazete Ege’ye açıklamalarda bulunan Sağlık Sen İzmir 1 Nolu şube başkanı Özgür Yıldırım şunları söyledi:
“Çiğli’de ciddi anlamda hemşire sıkıntısı yaşanıyor. Böyle bir durum yaşanacağını bir süredir tahmin ediyorduk. Hastane, “eğitim ve araştırma hastanesi” olarak gözüküyor ancak kadrosu “devlet hastanesi” kadrosu.

“AMELİYATLARA 4 KİŞİ GİRİLMESİ GEREKİRKEN 2 KİŞİ GİRİLİYOR”

Hastanede 33 Hemşire çalışıyor. 4 kişi nöbet tutuyor. 22 personel de gündüz çalışıyor. Bu personeller ameliyatlara 3-4 kişi girmesi gerekirken iş yoğunluğundan ve personel eksikliğinden dolayı 2 kişi giriyor. Hal böyle olunca da dinlenemiyorlar, yemek dahi yiyemiyorlar.

Konu kesin çözüme ulaşmadı. Biz sendika olarak gerekli girişimlerde bulunduk. Siyasilerle ve hastane yönetimiyle görüştük. Bizim önerilerimiz havada kaldı. Niye böyle oldu biz de anlam veremiyoruz.” dedi.

Hemşirelerin sıkıntılarında kesin çözüme ulaşamadıklarını kaydeden İzmir Sağlık Sen 1 Nolu Şube Başkanı Yıldırım, “Geçtiğimiz günlerde ciddi sıkıntılar yaşandığını duymuştuk, bugün de böyle bir durum yaşandı. Destekliyor muyuz? Tabii ki hasta mağduriyeti istemiyoruz. Çok da yasal değil ama arkadaşlarımız artık son raddeye geldiler. Onlara da hak veriyoruz. OHAL kapsamında olduğu için eylem yapma lüksümüz yok. Bu eylemi kim için yapıyorsunuz derler, bunu da çok iyi biliyoruz.” İfadelerini kullandı.

İZBAN’a Bu Hal, Hastaneye OHAL !

Öte yandan sendika başkanının bu açıklaması geçtiğimiz haftalarda yaşanan sekiz günlük İZBAN grevini akıllara getirdi.

 

 

 

Doğacan Öz - Gazete Ege

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.