İZBAN'da 3 yıllık tam uzlaşma

İZBAN'da 3 yıllık tam uzlaşma

İZMİR'de Aliağa ile Selçuk arasındaki 136 kilometrelik hat üzerinde raylı toplu taşıma hizmeti veren İZBAN'da yönetim ile Demiryol İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, tam uzlaşma ile tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi - TCDD ortaklığındaki İZBAN ile Demiryol İş Sendikası arasındaki anlaşmanın geçerlilik süresinin ise 3 yıl olduğu özellikle vurgulandı. 
 
10 yıllık süreçte hat uzunluğunu 80 kilometreden 136'ya, istasyon sayısını 30'dan 41'e, vagon sayısını ise 24'den 219'a çıkarıp Avrupa'nın en hızlı büyüyen raylı sistemlerinden biri konumuna gelen İZBAN, pandemi öncesine kadar günde 300 bine yakın yolcu taşıyordu.

780x411-izbandan-sokaga-cikma-kisitlamasi-sefer-programi-1588149415216.jpg
Özellikle kuzey-güney aksında kritik öneme sahip toplu taşıma hizmeti veren İZBAN, pandemi döneminde hizmetine kesintisiz devam etmiş, kısıtlama kapsamı dışındaki yolcular için ek seferleri devreye almış, sefer sıklığını merkez hatta 6 dakikaya kadar indirerek yolcu sağlığı için gerekli tüm önlemleri alarak önemli bir misyon üstlenmişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.