iZBAN'da yine "Artı Para" krizi

iZBAN'da yine "Artı Para" krizi

"Paramızı gasp ettiniz diye isyan ettiler

Bugün sabah saatlerinde İZBAN hatlarında yaşanan teknik arıza, 'artı para' sisteminin bir açığını daha ortaya çıkardı. 'Tren bozuldu' diye indirilen binlerce yolcu, bloke edilen parasını geri alamadı. Şirinyer istasyonunda ise arbedeye varan tartışmalar yaşandı.

İZBAN'da sık sık yaşanan arızalara bugün artı para sisteminin bir açığı da eklenince, vatandaşlar isyan etti. Binlerce vatandaşın soruları ile muhattap olan güvenlik görevlileri ise adeta isyan etti. 

Sabah saatlerinde Şirinyer'den İZBAN istasyonuna giren yolcular uzun süre trenin gelmesini bekledi. Sürekli 'teknik arıza dolayısıyla gecikme yaşandığı' anonsu yapılırken, bir süre sonra gelen İZBAN trenine binlerce vatandaş hücüm etti. Ancak esas skandal daha sonra patladı. 

YOLCULAR TRENDEN İNDİRİLDİ
Yaklaşık 10 dakika istasyonda bekleme yaptıktan sonra yolculara trenden inmeleri ve trenin teknik arıza dolayısıyla hareket edemeyeceği duyurusu yapıldı. 
İZBAN'dan inen vatandaşlar istasyon çıkışında girişte blokaj konulan paralarını iade almak için kartlarını 'artı para' ünitelerine okutmaya çalıştı. Ancak ısrarla 'iade edilerek bakiye bulunmamaktadır' yazısı ile karşılaştılar. 

TEPKİLER GÜVENLİKÇİLERİ ÇILDIRTTI
Yüzlerce insan aynı andan güvenlik görevlilerine ve istasyondaki diğer görevlilere paralarını nasıl geri alabileceklerini sormaya ve tepki göstermeye başladılar. 
Yer yer kavgaların yaşandığı olayda, sorulardan ve tepkilerden bunalan bazı güvenlik görevlileri de olayı görüntülemeye çalışan vatandaşlara bağırdı. 

BLOKE EDİLEN PARALAR AYNI İSTASYONDA İADE EDİLMİYOR
Edinilen bilgiye göre artı para sisteminde bloke edilen para, aynı istasyonda yolculuktan vazgeçilmesi veya herhangi bir sebeple geri çıkılması halinde iade edilemiyor. 
Sistem bloke edilen parayı en az bir sonraki istasyonda inilmesi durumunda iade ediyor. 

PARAMIZ GASP EDİLİYOR İSYANI
Bu durumun yaşandığı Şirinyer istasyonunda vatandaşlar 'paramız gasp edildi' diyerek tepki gösterdiler.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.