iZBAN'dan açıklama: "Maaşları 4 bin TL'nin üzerine çıkacaktı"

iZBAN'dan açıklama: "Maaşları 4 bin TL'nin üzerine çıkacaktı"

İZBAN yönetimi, teklif edilen zam oranında grevdeki işçilere verilecek olan maaşları açıkladı.

İzmir'de kent ulaşımının can damarı olan TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak işlettiği İZBAN'da toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde istedikleri ücret zamlarını alamayan İZBAN personelinin, 10 Aralık'ta başlattığı grev devam ediyor. İzmirliler'in bir an önce çözüme kavuşmasının istediği grev ile ilgili olarak İZBAN yönetimi yüzde 22 olan zam teklifini revize ederek yüzde 26 olarak yeniledi. Demir Yol-İş Sendikası, İZBAN A.Ş. Yönetimi'nin yüzde 26 olan yeni teklifini dün işçilere iletti. Yüzde 34 üzerinden pazarlık yapan işçiler, yapılan teklifi reddetti. İZBAN çalışanları, grevin devam etmesine yönünde karar aldı. 

Bu sabah İZBAN'dan yapılan yeni açıklamada, "işçiler zam teklifini kabul etseydi, maaşları 4 bin TL'nin üzerine çıkacaktı" ifadelerine yer verildi.

İşte İZBAN'ın o açıklaması:

İZBAN, 17 gündür süren grevin "hemen sonlandırılması" şartıyla ve 4 puanlık artışla teklif ettiği, ortalama yüzde 26 zam önerisini, Demiryol-İş Sendikası'nın greve devam etme kararı nedeniyle geri çekti.

İZBAN'ın yüzde 26 zam önerisi kabul edilseydi, 2015 yılında işe başlayan, lise mezunu, evli ve bir çocuklu makinistin tüm hakları dâhil alacağı net ücret ayda 4 bin TL’nin üzerine çıkacaktı.

Toplamda yüzde 26 zam yapılan maaşlara göre, 2010 girişli, eşi çalışmayan, çocuklu personel gruplarının, tüm hakları dâhil hesaplanmış ortalama net aylık gelirleri ise aşağıdaki örneklerde gösterilmiştir.

Makinist: 4 bin 152 TL
Tekniker: 4 bin 136 TL
Teknisyen: 3 bin 988 TL
İstasyon Operatörü: 3 bin 820 TL
Gişeci - Veznedar: 3 bin 773 TL
Ofis Personeli: 3 bin 694 TL

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.