İZBAŞ yönetiminden Vali Elban’a ziyaret

İZBAŞ yönetiminden Vali Elban’a ziyaret

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ı makamında ziyaret eden İZBAŞ Yönetim Kurulu, Elban'a bölgenin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi verdi.

İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) Yönetim Kurulu, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ı makamında ziyaret ederek, bölgenin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri hakkında kapsamlı bilgilendirmede bulundu.

İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Başkan Yardımcıları Marc Galiko ve Süleyman Tahiroğlu; Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Eriten, Abdurrahman Akay, Yunus Aytekin ve İZBAŞ Genel Müdürü Gürsel Bahçıvancılar’ın bulunduğu heyeti kabul eden Vali Elban’a Bölge’nin sorunları ve çözüm önerileri hakkında detaylı bilgi verildi.

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Eyüp Sevimli; İzmir’in önde gelen üretim ve ihracat merkezlerinden biri olan İZBAŞ’ın en önemli sorununun Maltepe Mahallesi ile otoyol bağlantısı arasında kalan 16 kilometrelik yolun genişletilmesi olduğunu belirtti.

eyup-sevimli-suleyman-elban.jpg

“EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ YOL”

Yerleşim bölgeleri, eğitim kurumları ve tarım alanlarından geçen yolun gidiş ve geliş olmak üzere iki şeritli olmasının pek çok sorunu beraberinde getirdiğine dikkat çeken Sevimli, “Bölgemiz Avrupa’nın en büyük rüzgâr türbin kanadı fabrikasına ev sahipliği yapıyor. Bu fabrikamızda üretilen ve boyları 80 metreyi aşan kanatların antrepo alanlarına ve limanlara sevkiyatında da yine yol sorunu karşımıza çıkıyor. Sayın Valimize yol ile ilgili tüm başvurularımız ve talep yazılarımızdan oluşan bir dosya arz ettik. Kendilerinin sanayici ve üretim dostu bir yaklaşımda olmalarından memnuniyet duyduk” dedi.

İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Menemen Serbest Bölgesi olarak ilan edilen arazinin son durumu hakkında Vali Elban’a bilgilendirmede bulundu. Bölgenin en kısa sürede üretim ve ihracat odaklı bir yönetim yapısına kavuşmasını dilediklerini aktaran Sevimli, Vali Elban’ı misafir etmek üzere davet ilettiklerini ve yaşanan sorunları kendisine yerinde iletme imkânı bulacaklarını sözlerine ekledi.

izbas-yk-vali-ziyaret-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.