İzDSO'dan İsmet İnönü’yü Anma Gecesi

İzDSO'dan İsmet İnönü’yü Anma Gecesi

Her hafta düzenlediği konserlerle dünyaca ünlü sanatçıları İzmirlilerle buluşturan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), bu haftada dünyaca ünlü iki sanatçıyı ağırlayacak.

Dünyaca ünlü şef Adrian Prabava yönetimindeki  İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na solist olarak viyolonselde Emilio Colon eşlik edecek. Emilio Colon'un D’Addario sponsorluğu ile 1700 yapımı Amati çello ile bu konseri verecek olması aynı zamanda sanatseverler tarafından da büyük bir merakla bekleniyor.  Konser programında A. Dvorak’ın “Viyolonsel Konçertosu” ile F. Mendelssohn’un “3 numaralı senfonisi (İskoç Senfonisi)” eserleri yer alıyor.Konserin biletleri, internet üzerinden (www.biletinial.com),  Alsancak ve Karşıyaka D&R’lardan ve konserin yapılacağı Ahmed  Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden Cuma günü konser saatine kadar alınabilecek.        
                 
ADRİAN PRABA (Şef)
Endonezya asıllı Alman vatandaşı Prabava, Hannover'de Eiji Oui, Kurt Masur ve Jorma Panula ile şeflik çalışmalarına başlamadan önce Detmold Konservatuvarı'nda keman eğitimi aldı. 2005 yılında 49. Fransa Besançon Şeflik Yarışması'nda ikincilik ödülü alması onun için dönüm noktası oldu. İki yıl boyunca Fransa Ulusal Orkestrası'nda Kurt Masurile yardımcı şef olarak çalıştı. Birçok opera, bale ve orkestra eseri yöneten Prabava, özellikle yönettiği Şostakoviç'in MoscowCheryomushki eseriye büyük övgü aldı.
Emilio COLON(Viyolonsel)
Tutkulu performansı ve virtüözlüğü ile tanınan Emilio Colon, solo çellist, oda müziği sanatçısı, orkestra şefi, besteci ve eğitmendir. Sanatçı, kariyeri doğrultusunda Amerika, Kanada, Latin Amerika, Avrupa ve Asya’ya uzanan uluslararası bir üne sahiptir. Sanatçı, lisans eğitimini ise Porto Riko Konservatuarı’nda Joaquin Vidaechea’nınöğrencisi olarak tamamladı ve Pablo CasalsNişanı’na layık görüldü. Colon, aynı zamanda Salzburg Mozarteum’da Antonio Janigro ile ve Siena Chigiana Akademisi’nde Andre Navarraile de eğitimlerine devam etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.