İZİKAD Mentör Sohbetleri’ne başlıyor

İZİKAD Mentör Sohbetleri’ne başlıyor

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) son yıllarda adını sık duyduğumuz Mentörlük kavramı üzerinden bir sohbet dizisi başlatıyor.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Aylin Göztaş’ın moderatörlüğünü yaptığı ilk toplantıda İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, İZİKAD’ın mentörlük konusunda yaptığı çalışmaları ve bu toplantılar dizisinde hedeflerini anlattı.

medyaege-(2)-001.png

Toplantının açılışında konuşan Prof. Aylin Göztaş, mentörlüğün, mentörlerin, mentilerin son yıllarda hayatımızda sıkça duyduğumuz kavramlar olduğunu belirterek, “Hepimizin hayatında rol modellerimiz, mentörlerimiz oldu ancak o kişilerin mentör olduğunu bile bilmiyorduk belki de. O sebeple bu seride mentörlük nedir, ne yapar, mentörleri ağırlayarak, mentileri dinleyerek bu süreçte deneyim paylaşımı yapmak istedik” dedi.,

medyaege-(1)-002.png

Her ay tekrarlayacakları bu sohbetlere dışarıdan uzmanların da katılacağını söyleyen Prof. Göztaş, “Motivasyon teorileri, iletişim, beden ve ses kullanımı, mentör nasıl konuşmalı, nasıl yaklaşmalı tüm alanlara bir bakış elde etmek istiyoruz” diye konuştu.

“Mentörlüğü bilmeden mentörlük yaptık, menti olduk”

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin ise 2008 yılından beri bu tarz çalışmalar yaptıklarını söyledi. Mentörlük adını koymadan benzer çalışmalar yaptıklarını ifade eden Sezgin, “Ben derneğin mentilerindenim. Derneğin her kademesinde, yetkin iş kadınları  ile çalışmalar yürüttüm, farkında olmadan her kademede çalışırken onlardan bir çok şey öğrendim. Onlar benim mentörümdü” dedi. Bugün İZİKAD’da çalışma komitelerini takım oyununa çevirmeye çalıştıklarını anlatan Sezgin, “Her üye bilgi sahibi olsun, hem öğretsin, hem öğrensin istedik. Kendi içimizde bu çalışmaları yaptık. Semt evlerinde ‘Kadın Okulu, Yaşam Okulu’ çalışması yürütüyorduk, iş sahibi olmayan kadınlara o toplantılarda yol gösterdik, mesleki deneyimlerimizi aktardık. TEB Bankası ile yürüttüğümüz ‘’Finansal Okur Yazarlık’’  eğitimlerimiz ile ev hanımlarına bütçe yönetimi konusunda destek verdik. ‘’Vazgeçmeyen Kadınlar Projemiz ile’’ meslek liselerine giderek özellikle kız öğrencilerin olduğu sınıflarda rol model çalışması gerçekleştirdik. Yurtdışındaki iş kadınları ile dernek üyelerimizi bir araya getirdiğimiz B2B projemizde ise kadınların yurtiçi ve yurtdışı farklı iş kollarında birbirlerine mentörlük etmesini sağladık. Bu yıl 9.sunu düzenlediğimiz Genç İZİKAD Projemizin içerisinde üniversite öğrencilerine üyelerimizin mentörlük verdiği aşama ile yüzlerce genç kızımıza yol gösterici olmaya devam ediyoruz. Birlikte öğrenme sürecinde aynı yolu paylaşıyoruz’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.