İZİKAD üyeleri Ata'nın huzurunda

İZİKAD üyeleri Ata'nın huzurunda

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara çıkarması gerçekleştirdi.

İZİKAD, Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara çıkarması gerçekleştirdi. Her yıl geleneksel olarak tüm dünyadan önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını vererek ülkemiz kadınlarının hak ettiği değeri teslim eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’de huzuruna çıkan İZİKAD, aynı zamanda Ankara Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin Anıtkabir Anı Defteri’ne kadınların minnettarlığını yazarken, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç ile İzmirli ve Ankaralı iş kadınları arasında köprü kurma ve ortak projeler üretme konusunda fikir alışverişinde bulundu.

ik1.jpeg

ATATÜRK’E TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mutlaka Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, “8 Mart tüm dünya kadınları için önemli ve değerli. Bu coğrafyanın kadınları olarak ne mutlu ki bize, birçok hakkımızı teslim eden bir kurucu öndere sahibiz. İZİKAD için bu ziyaret bir 8 Mart geleneği oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü farkındalık ve mücadele günüdür. Bu anlamda biz kadınlara en önemli desteği vermiş, nice hakkımızı teslim etmiş Atatürk’ümüzü anmadan, onun huzuruna çıkarak teşekkür etmeden bu günü geçirmemiz düşünülemez. Bu yıl da bunu tekrarladık, her yıl da bunu sürdüreceğiz” diye konuştu.

ik9.jpeg

ASO İLE İZİKAD İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Anıtkabir ziyareti sonrası Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç’ı da makamında ziyaret ettiklerini belirten İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin ve İzmir ve Ankara arasında özellikle iş kadınları açısından köprü olmak istediklerini kaydetti. İZİKAD Başkanı Sezgin, “Ankara Sanayi Odası ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte beraber işbirlikleri yapabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç ise İZİKAD’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İZİKAD İzmirli iş kadınlarının en önemli örgütlerinden biri. Kendileri ile gelecekte projelerde beraber çalışmak isteriz. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, İZİKAD’a başarılar diliyorum” dedi.

fer-2031.jpg

MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ MESAJI

Tüm dünya milletlerinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vererek kadına verdiği değeri gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçlu olduklarını ifade eden Sezgin, Anıtkabir Anı Defteri’ne ise şunları yazdı:

“Sevgili Atam,

Her sene Türk kadını olarak huzuruna gelip 100 yıl önce henüz birçok ülkede kadın hakları dahi konuşulmuyorken, Türk Kadın Devrimini gerçekleştirdiğin için Dünya Emekçi kadınlar gününde burada olmaktan onur duyuyoruz. Ancak bu sene Ülkemiz 36 gün önce büyük bir deprem felaketi yaşadı. Çok sayıda kişiyi ya kaybettik ya yaralılar ya da malvarlıkları ile gelecekleri de yok oldu.

Sonuç;

Üzgün, güveni kırılmış ve kızgınız. Yaralarımızı yardımlaşarak iyileştirmeye çalışıyoruz.

Çünkü sen; bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez demiştin. Çünkü sen; İnsanlar umut ettikleri sürece yaşarlar demiştin. Çünkü sen; Benim manevi mirasım bilim ve akıldır demiştin. Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun demiştin. Ve Kaza, kader, talih ve tesadüf kelimeleri Arapçadır; Türkleri ilgilendirmez demiştin.

İşte Bize bıraktığın bu umut, güven, heyecan ve hayal etme mirasını, İzmir iş kadınları derneği olarak Genç nesillere gururla, onurla, sevgiyle teslim etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kurtuluşun ve kuruluşun şehrinden gelen İzmirli işkadınları arkadaşlarım adına, açtığın yolda, kurduğun ülküde, gösterdiğin amaçta hiç durmadan yürüyeceğimize söz veriyoruz.

Huzurla uyu, Ruhun Şad olsun Atam…”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.