İZİKAD’ın konukları sporcular oldu

İZİKAD’ın konukları sporcular oldu

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği online toplantıda genç sporcularla buluştu. 

Milli yüzücü Bengisu Avcı, basketbolcu Derin Bulut, hentbolcular Cem Tatlıcı  ve Baran Şimşek ile Türkiye Tekerlekli Sandalye Dans Şampiyonu Sinem Öntürk’ün katıldığı online toplantıda hem milli mücadelenin başladığı gün olan 19 Mayıs’ın 101. yılı kutlandı hem de genç sporcuların spor dolu yaşamları ve aldıkları başarılar konuşuldu.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “19 Mayıs benim doğum günüm” dediğini hatırlatarak, “19 Mayıs, bir kurtuluş mücadelesinin başlangıç günüydü. Bu önemli günün üzerinden 101 yıl geçti ve bugün hala milli mücadelenin ateşinin yakıldığı günü düşününce sesimiz titriyor” dedi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim’ sözüyle spor ile olumlu karakter özelliklerinin harmanlanması gerektiğini işaret ettiğini söyleyen Sezgin, “Dünyada ilk kez Beden Eğitim dersi Atatürk tarafından zorunlu ders haline getirildi. Atatürk sadece askeri bir deha değildi. Bununyanında bilime, sanata ve spora da büyük önem veren vizyoner bir dünya lideri idi.

Engelsiz spor, engelsiz sporcu

Tekerlekli sandalye sporcusu Sinem Öntürk ise bedmington yaparak başladığı spor hayatına son 5 yıldır tekerlekli sandalye dans sporunu icra ettiğini belirterek, “2017 yılında Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda kadınlarda şampiyon oldum. Bu pandemi döneminde boş alanlarda, hatta apartman boşluğunda bile antrenmanlarıma devam ettim, ediyorum. Spor hayatın bir parçası olduğu zaman hiçbir engel sizin önünüzde duramıyor” dedi.

Manş Denizi’ni yüzerek geçen Türk Kadını

36 km’lik Manş Denizi’ni 11 saat 29 dakikada yüzerek geçen milli yüzücü Bengisu Avcı, bu başarısı ile Manş Denizi’ni geçen en hızlı Türk kadını olduğunu belirterek “Uzun mesafe yüzücüsü olarak böylesi mesafelere hazırlanırken gününüzü iyi planlamak gerekiyor. Günde 20 km yüzdüğüm antrenmanlarım bile oldu” diye konuştu.

Spor bir yaşam biçimi

Basketbolcu Derin Bulut, genç bir sporcu olarak hayatlarını spora göre dizayn ettiklerini söyleyerek “Bu dönemde pandemi sebebiyle ancak kondisyonumuzu korumaya çalışıyoruz. İstedikten sonra her şartta spor yapılabilir” dedi.

Hentbolcu ve kişisel spor koçu Baran Şimşek ise hentbolu kendisinin seçmediğini, hentbolun kendisini seçtiğini belirtti. Şuan gençlerin teknolojinin gelişmesi nedeniyle hareketli yaşamdan uzaklaştığını ifade eden Şimşek, “Aileler çocuklarını spora yönlendirmeli” dedi.

Hentbolcu Cem Tatlıcı da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle ve saygıyla andığını belirterek “Böylesine özel bir günü biz gençlere armağan etmiş olması bize duyduğu güveni gösteriyor. Biz de bu güvene layık olmaya çalışıyoruz” dedi. Milli takıma kadar yükseldiği hentbolun hayatının bir parçası olduğunu söyleyen Tatlıcı, spor hayatı ile eğitim hayatını beraber götürdüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.