İZKA meslek liselilerinin sorularını yanıtladı!

İZKA meslek liselilerinin sorularını yanıtladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Kalkınma Ajansları için 2019 yılı teması olarak belirlediği mesleki ve teknik eğitim faaliyetleri kapsamında, Karşıyaka Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, akademisyenlerle buluştu. 

Etkinlikte Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’ndan Dr. Kemal Kemahlıoğlu, Dr. Haluk işler ve Dr. Volkan Sözeri konuşma yaptı. Kemahlıoğlu, kalkınmada mesleki ve teknik eğitimin önemli olduğunu vurguladı. Kemahlıoğlu, bu yıl 3 milyon gencin üniversite sınavına gireceğini, lisans, ön lisans eğitimi için yarışacağını ve hayatı için yol çizeceğini hatırlattı. İş gücü piyasasının talep ettiğigençlerin yetiştirilmesinde meslek okullarının gereken çabayı gösterdiğini anlatan Kemahlıoğlu, “TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı, ara eleman değil aranan eleman yetiştirilmesi için protokol imzaladı. Protokol kapsamında organize sanayi bölgelerinde meslek liseleri, meslek yüksek okulları açılması geleceğiniz için önemli. Öğrencilerin Avrupa’da staj imkanlarına kavuşması sevindirici. İşin mekaniğini, zanaatini bilen kişiler azalıyor. Aranan kişiler, bu teknik yeterliliklere sahip kişiler olacaktır. Mesleğine sahip çıkanlar aranan insan olacaktır" açıklamasında bulundu. 

Diğer konuşmacı Dr. Haluk İşer,kariyer ve eğitim arasında doğrudan ilişki olduğunu belirtti, eğitimin tüm yaşamı etkilediğini vurguladı. “Eğitimin insan olarak entelektüel birikiminizi artırmak, sosyal yönünüzü, ilişkilerinizi geliştirmek, yaşamınızı değiştirmek gibi bir fonksiyonu da var. Eğitim size kariyer olanakları da sunar.  Eğitim kesintisiz bir süreç. Hangi kariyer planını seçerseniz seçin, mutlaka onun içinde yaşam boyu eğitim olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.