İZKA'dan Altay Spor Müzesine Destek

İZKA'dan Altay Spor Müzesine Destek

İzmir Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen “Kültür Varlıklarının Korunması ve Yaşatılması Mali Destek Programı” kapsamında "Altay Spor Müzesi Restorasyonu” başlıklı projesinin imza töreni gerçekleştirildi.

İzmir’deki taşınmaz kültür varlıklarının korunması, iyileştirilmesi, kent hayatı ve turizme kazandırılması ile kentsel yaşam kalitesi ve turizmde rekabetçiliğin artırılması amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen “Kültür Varlıklarının Korunması ve Yaşatılması Mali Destek Programı” kapsamında destek almaya hak kazanan İzmir Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nın “Altay Spor Müzesi Restorasyonu” başlıklı projesinin imza töreni gerçekleştirildi. Törene İzmir Vali Yardımcısı ve  Y.İ.K.O.B. Başkanı Uğur Kolsuz, Y.İ.K.O.B. Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdür Vekili Orhan Demirağlar, Altay Spor ve Eğitim Vakfı Başkanı Av. Cihangir Marmara, Altay Spor ve Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsen Gündem, Altay Spor ve Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Tekşen katıldı.

İzmir Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen törende İzmir Vali Yardımcısı ve Y.İ.K.O.B. Başkanı  Uğur Kolsuz ile İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz projeye ilişkin destek sözleşmesini imzaladı.

Toplam bütçesi 840 bin TL olan proje kapsamında Konak ilçesinde bulunan tescilli bir yapı restore edilerek spor müzesi olarak kullanılacak. 1914 yılında kurulan ve İzmir'in köklü spor kulüpleri arasında yer alan Altay Spor Kulübünün İzmir'e ve Türk sporuna katkılarının yanında spor kültürünün günümüz gençliğine anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla yapının Altay Spor Müzesi olarak düzenlenmesi planlanıyor. Söz konusu yapı Alsancak'ta Levanten kültürünü yansıtan ve ziyaretçi erişimine oldukça uygun bir bölgede yer almakta olup yapıya müze işlevi kazandırılmasıyla birlikte bölgenin cazibesinin artması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.