İzlanda'dan A Millilere büyük saygısızlık!

İzlanda'dan A Millilere büyük saygısızlık!

Selcan Öztürk yazdı

UEFA EURO 2020 elemelerinde ki Fransa galibiyetimizden sonra deplasmana İzlanda’ya giden A Milli Futbol takımımıza yapılan saygısızlığı bu yazımda dile getirmek istiyorum. Milli takımımızın 6 saat yolculuğunun ardından saatlerce kontrolden geçiren ve üzerlerinde didik didik arama yapılması sonucunda yaşanan olayda İzlanda Havaalanında sanarsınız ki milli sporcularımız birer terörist.

Bu ırkçı yaklaşım ve yapılan davranışın yanı sıra konu ile ilgili havaalanı çıkışında röportaj ve kayıt esnasında Emre Belözoğlu’na İzlanda taraftarlarından birinin muhabir gibi tuvalet fırçası tutmasıda ise ayrı bir ironi. Her mesleğin kendine öz bir tarzı ve akıllarda bağdaşan bir objesi vardır ama onlarda tuvalet fırçası büyük bir önem taşıyor gibi. Ülkede çekim ekipmanları yok sanırım veya onlar görsel bakış açılarını ülkelerindeki nesnelere indirgeyerek kullanılıyor halkta bunu örnek alıyor ve bu işi kendilerine yakıştırarak yapıyor.

Yaşanan bu çirkin olayı bizim ülkemize deplasmana gelen her hangi bir takıma yapmamız durumunda veya her hangi bir turist vatandaşa yapmamız durumunda,İnsan Haklarının devreye girmesini de geçtim tüm avrupa ayağa kalkardı diye düşünüyorum.

Konu her ne olursa olsun ortada büyük bir yanlış var. Şahsi fikrim motivasyon düşürmenin büyük bir parçasını yaşamış bulunmaktayız. Sosyal medyada paylaşımlar hınca hınç devam ederken ve 2006’daki İsviçre-Türkiye maçı akıllara getiriliyor işte gücümüz olarak, tepki yaratmak bu...

Bu olayın diplomatik ve insani açıdan da üzerinde durulması gerekiyor. Irkı,dini veya mesleği her ne olursa olsun Avrupa’nın artık insanlığı ve insani değeri hatırlaması gerekiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.