İzmir, 3. İş Güvenliği Zirvesi’ne hazır

İzmir, 3. İş Güvenliği Zirvesi’ne hazır

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, Türkiye genelinde bir patron örgütünün organize ettiği ilk ve tek İŞG Zirvesi ve Fuarı'nı İZSİAD olarak kendilerinin düzenlediğini söyledi.

Mehmet ÖZDOĞRU - İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), 20-22 Ekim tarihleri arasında Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştireceği 3. İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi için hazırlıklarını tamamladı. A ARTI OSGB ve İZSİAD işbirliğiyle yapılacak organizasyonun Zeniva Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, Türkiye genelinde bir patron örgütünün organize ettiği ilk ve tek İŞG Zirvesi ve Fuarı'nı İZSİAD olarak kendilerinin düzenlediğini belirterek, “20-22 Ekim tarihleri arasında, ulusal çaptaki bu iki organizasyonumuzu üçüncü kez düzenleyeceğiz. Neden çıktık bu yola? Biliyorsunuz Türkiye'miz, iş güvenliği alanında ne yazık ki dünyanın en zayıf üç ülkesinden biri. İş kazaları istatistiklerinde Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü sıradayız. İZSİAD olarak, bu meselenin çözümünde en büyük sorumluluğun işverenlerde olduğu bilinciyle, Türkiye'de iş güvenliği kültürü ve bilincinin artmasına katkı sağlamak için çıktık bu yola” ifadelerini kullandı.

“İş kazalarının yüzde 98’i önlenebilir”

Çalışanların da en az işverenler kadar hayatlarını işyerlerine adadığını ifade eden Küçükkurt, “Dolayısıyla iş yerlerinin sağlık ve güvenlik standartları mutlaka en üst seviyeye getirilmeli ve denetimi de yine en üst seviyede sağlanmalı. Araştırmalar gerekli önlemlerin alınması halinde iş kazalarının yüzde 98’inin önlenebileceğini söylüyor. Bu gerçekler doğrultusunda bu dev organizasyonun üçüncüsünü düzenlemekten onur duyuyoruz” diye konuştu.

Yapılan organizasyonla patronlar olarak farkındalık yaratmak istediklerini dile getiren Küçükkurt, “Buradan herkes kendi için bir şey öğrenmiş olarak çıkıyor. İş güvenliği zirvelerinde amaç ülkemizin kanayan yarasına bir şekilde ilaç olabilmek. Bu bir devlet politikasıdır. İZSİAD’ın organizasyonlarıyla olacak şey değil.  Bu bir eğitim olayı.  Küçükten iş güvenliği eğitimi vermemiz gerekiyor” dedi.

Onur konuğu Ümmiye Koçak

3. İş Güvenliği Zirvesi’nin programı ile ilgili bilgi veren İZSİAD Başkan Yardımcısı Cengiz Yavaş, bu seneki organizasyonun onur konuğunun Ümmiye Koçak olduğunu açıkladı.New York Avrasya Film Festivali'nde "Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülünü alan "Yün Bebek" filminin yazarı ve yönetmeni olan, köy kadınlarının yaşadıklarını tüm dünyaya göstermek için Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nu kuran Ümmiye Koçak, Adana'dan çıkmış, ulusal ve uluslararası pek çok ödül almış bu isim de mücadele ruhu ışığındaki başarı öyküsünü paylaşacak. Koçak’ın yanı sıra organizasyona şair, yazarı gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın ve Kişisel Gelişim Uzmanı Görkem Başaran da sunum yapacak

Organizasyonda Tüpraş'tan Tüprag'a, Yaşar Holding'den Nemport'a, Çimentaş'tan Total'e, JTI'dan Pirelli'ye, Hugo Boss'tan Philip Morris'e yerel, ulusal ve uluslararası çapta pek çok tanınmış firmanın üst düzey yöneticileri, zirvede buluşacak. Meslek Hastalıkları, Lojistik İŞG Uygulamaları, Müteahhit Yönetiminde İSG, Ergonomi, Kaza Araştırma ve iSG'de insan Kaynakları konulu oturumlarda iyi ve örnek İŞG uygulamaları paylaşılacak.

İzmir iş dünyası, iş güvenliğini anlatacak

Zirvede, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, ‘Otomotiv Sektöründe İŞG Uygulamalarını’ anlatacak. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ‘Makine Emniyeti’ konusunda tecrübelerini paylaşacak. İŞKUR il Müdürü Kadri Kabak, ‘Mesleki Yeterlilik’ hakkında bilgiler verecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'ndan üst düzey bürokratlar, alanlarıyla ilgili mevzuatları anlatacak, merak edilenleri yanıtlayacak. Türkiye'nin en büyük işçi örgütlerinden DİSK’in Genel Başkanı Kâni Beko ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, organizasyonumuza verdikleri desteği gösterme adına açılış törenimize katılacak.

Zirve'ye paralel Tepekule Kongre Merkezi’nde fuar kurulacak. Fuar 2 bin metrekarede kurulacak. İŞG alanındaki ekipmanı donanım, danışmanlık firmaları, ilkyardım firmaları gibi İŞG sektörünün tüm bileşenleri boy gösterecek. Kişisel koruyucu donanımların en yenileri tanıtılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.