İzmir, 377 kent arasından İklim Nötr Misyonuna seçildi

İzmir, 377 kent arasından İklim Nötr Misyonuna seçildi

İzmir, 2022'de AB’nin iklim kriziyle mücadele için düzenlediği, Türkiye’den 24, Avrupa’dan 377 kentin başvurduğu, İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonuna seçildi.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZENERJİ tarafından yapılan açıklamada İzmir’in, 2022'de AB’nin iklim kriziyle mücadele için düzenlediği, Türkiye’den 24, Avrupa’dan 377 kentin başvurduğu, İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonuna seçildiği duyuruldu.

nzc4mja3nt-izmir-nasil-direncli-kent-olur-001.jpg

İZENERJİ A.Ş. moderasyonuyla "Öncü Şehir" unvanına hak kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2050 sıfır karbon hedefini 2030 yılına çekerek doğaya uyumlu, dirençli, refahı yüksek şehri hedefleyen projelerine devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde “İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu” hedefine ulaşmak için yapılan çalışmalar şu şekilde:

mtg3nzu4mz-izmir-nasil-direncli-kent-olur-001.jpg

• Bu misyon dahilinde kapsayıcı, şeffaf, birlikte yürütülebilir ortak hedefler dahilinde kentin tüm paydaşlarına yapılan çalışmaları ve eylemleri sunabildiği bir platform oluşturmak.

• 2030 yılına kadar “İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu” kapsamında İzmir’e özel bir model oluşturarak ulusal ve uluslararası hedefleri gerçekleştirmek.

• Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın da yer aldığı Paris İklim Anlaşması’nda belirtilen sıfır karbon hedeflerini, şehirlerin enerji verimliliğindeki dönüşümleri ve enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik planlarını hayata geçirmek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.