İzmir Alsancak Garı'nda Öğretmenler Günü'ne özel etkinlik

İzmir Alsancak Garı'nda Öğretmenler Günü'ne özel etkinlik

İzmir Alsancak Gar'ında 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel 'Alışveriş Festivali' düzenlendi. Festival, 25 Kasım tarihine kadar devam edecek.

MEDYA EGE / ESRA ÖNEN - İzmir Alsancak Garı'nda, Arel Organizasyon tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel bir etkinlik düzenlendi. 'Alışveriş Festivali' adıyla yapılan ve 22 - 25 Kasım tarihleri arasında tüm vatandaşların ziyaretine açık olan etkinlikte, el emeği ürünlerin satışı gerçekleştiriliyor. Ürünlerini, bireysel ya da Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olarak satışa sunmak isteyen vatandaşların stant kurabildiği etkinlik ile bağış kampanyalarına ve bireysel bütçeye katkı sağlamak hedefleniyor.

whatsapp-image-2023-11-23-at-11-13-17.jpeg

Bu kapsamda, Sayra & Çınar Vakfı adına organizasyona katılarak el emeği ürünlerin satışını gerçekleştiren bir vakıf üyesi, bu etkinliğin vakıf olarak katıldıkları 2.organizasyon olduğunu ifade ederek etkinlikten elde edilen gelirlerin, öğrencilerin eğitimi için kullanıldığını belirtti.

Sayra & Çınar Vakfı'nın, 2020 İzmir depreminde hayatını kaybeden ikiz kardeşler Sayra ve Çınar'ın anısına kurulduğunu söyleyen vakıf üyesi, "Bu vakıf çatısı altında, burada elde ettiğimiz tüm geliri başka öğrencilerin eğitimi için harcıyoruz, öğrencilere burs veriyoruz. STK olarak bizim organizasyona katılma amacımız tamamen bu . Ürünlerimiz el yapımı ve çocukların anneleri tarafından yapılıyor. Buradan bu şekilde bir gelir elde ediyoruz. Alışveriş Festivali, 3 gün sürecek ve muhtemelen yılbaşında da buradayız. Burada başka STK üyeleri de bulunuyor. Mesela SMA'lı bir çocuğumuz var bildiğimiz kadarıyla. Çocuğumuz için burada bağış toplanıyor. Sadece el emeği ürünlerimizi satıyoruz. Herkes kendi ürettiğini satıyor, dışarıdan alınan bir şey yok. Burada her bütçeye hitap eden ürünlerimiz mevcut. Olmayan ürün yok gibi, çanta, gıda, kıyafet, takı, seramik, çini ve daha pek çok ürünün satışı yapılıyor. Herkesi festivalimize bekliyoruz" şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2023-11-23-at-11-13-17-3.jpeg

Festivale, aile bütçesine katkı sağlamak ve sosyalleşmek amacıyla katıldığını belirten Özgül Demirel ise organizasyona ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Benim bir takı hesabım var, sosyal medya hesabım üzerinden satış yapıyorum. Aynı zamanda bu tarz festivaller düzenlendiği zaman festivallere de katılıyorum. El emeği ürünlerim var. Buraya gelerek satış yapmaya çalışıyoruz. Bu defa satışımız beklediğimiz gibi gitmiyor. Sanırım ekonomik koşullar hepimizi etkiledi. Dolayısıyla bunun yansımasını hep beraber yaşıyoruz. Devam eden günlerde beklentimizin karşılanmasını umuyoruz. Burada çoğunlukla kadınların kendi el emeğiyle hazırlamış oldukları ürünler satışa çıkıyor. Bu festivalle, kadınlar hem ekonomik olarak özgürlüğünü elde etmiş oluyor hem de sosyal yaşamına katkı sağlıyor. Bu anlamda ben çok önem veriyorum bu tarz organizasyonlara. Zaten gezenler görecektir; her tarz her çeşit ürün var burada. Takıdan çantaya, gıdadan amigurumiye kadar çok çeşitli ürünler var. Bunlar çok değerli bizim için. Çok severek katılıyoruz, eğleniyoruz, yeni insanlar tanıyarak sosyalleşiyoruz. Maddi anlamda bütçemize ufak da olsa katkı sağlıyoruz. Zaten buraya gelen arkadaşlarımız, sosyalleştikleri için, yeni arkadaşlıklar edindikleri için çok mutlular. Tabi ki para kazanmak için buradayız ancak her şey para değil. Bu bile bizi ciddi anlamda motive ediyor."

whatsapp-image-2023-11-23-at-11-13-17-2.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.