İzmir Aşkına gönüllülerinden anlamlı çalışma

İzmir Aşkına gönüllülerinden anlamlı çalışma

İzmir Aşkına projesinde gönüllü oyuncu grubu İzmir için bir iyilik sloganıyla harika bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

İzmir’in değerlerini ve müziklerini öne çıkararak tarihini, kültürünü, insanını, çok yönlülüğünü anlatan İzmir Aşkına Müzikali sezon finali yaptı. İzmir’de yaşayan bir genç kız olan Raşel ile Rum genci olan Niko'nun aşkları üzerinden İzmir'in yakın dönemine ışık tuttu. Mübadelede İzmir'i terk etmek zorunda kalan Niko, 40 yıl sonra yeniden vatanına dönüyor ve Rachel ile buluşup kaybettikleri yılları yad ediyordu. Ünlü sunucu Murat Can Canbay'ın anlatımıyla o dönem İzmir'de yaşananlar, İzmir'in ticaret, sanat, eğlence ve sosyal hayatının gün yüzüne çıkarıldığı İzmir Aşkına projesinde gönüllü oyuncu grubu İzmir için bir iyilik sloganıyla harika bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin damar görüntüleme cihazı almasında pay sahibi olan müzikal, Namık Kemal Lisesi'nin kütüphanesinin sürdürülebilir tarım çalışmalarına katkıda bulundu. Aynı zamanda Uluslararası Balkan Türk İş Adamları Derneği'ne de bağışta bulunan ekip, başarılı ve maddi zorluklar yaşayan çocukların eğitim ve ihtiyaçlarına katkıda bulunmanın da gururunu yaşıyor.

6.jpg

Müzikal grubu, gönüllülerin yanı sıra Ottoman Dans Akademi’nin kurucusu Levent Yılmayan’ın sosyal sorumluluk projesiyle dansa kazandırılan 35 dansçıdan oluşuyordu.

Grubun kurucusu Filiz Güleç, senaryo aşamasına araştırmalarıyla destek veren ve İzmir Aşkına'nın 2015 yılındaki gönüllü oyuncularından biri olan merhum gazeteci İsmail Ragıp Geçmen'in vefat yıldönümünde yapılacak bir organizasyonda anılacağını da bildirdi.

Gösterdikleri başarılı performansın haklı gururunu yaşayan İzmir Aşkına ekibi gelen beğeniler ve olumlu eleştiriler üzerine müzikalin ikincisine farklı karakterler ve müziklerle devam etmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İzmirlinin takdirini kazanmanın onurunu yaşayan ekip yapılan iyiliklerin yerini bulmasının verdiği enerji ve motivasyonla çalışıyor. Ekip, çok daha iddialı ve ülke çapında ses getirecek yeni bir sanat projesi için gerekli tüm hazırlıkları yaparak yollarına devam ediyor.

1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.