İzmir, Ata'sını unutmuyor! İlçe ilçe anma programları

İzmir, Ata'sını unutmuyor! İlçe ilçe anma programları

İzmir, ölümünün 84. yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için bir araya gelecek. Hafızalardan silinmeyecek anma programlarının detaylarını İzmirliler için derledik.

MEDYA EGE - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yıldönümü için hazırlanan 10 Kasım anma programları ilçe ilçe şu şekilde gerçekleşecek:

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ:

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 Kasım için hafızalardan silinmeyecek bir program hazırladı.

ATA'TA SAYGI NÖBETİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ölümünün 84. yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için saygı nöbeti düzenleyecek. Nöbet, 9 Kasım saat 21.05'ten 10 Kasım 09.05'e kadar sürecek. Cumhuriyet Meydanı'nda tutulacak nöbet için özel ışıklandırmayla '1938 sonsuzluk sembolü' çizilecek. Sembolün pek çok noktasında ise 30 dakikalık ve bir saatlik dönüşümlerle sabaha kadar saygı duruşunda bulunulacak.

ATA'YA MEKTUP

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentlileri Ata’ya mektup yazmaya da çağırıyor. İBB, 10 Kasım’da metro istasyonları ve vapur iskelelerine anı defterleri yerleştirecek. Anı defterlerine yazılan satırlar ise Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) tarafından “Senin Atatürk’ün” başlığıyla Konak Meydanı’ndaki sergi alanında İzmirliler ile buluşturulacak. Anı defterleri Konak, Ege Üniversitesi, Fahrettin Altay, Üçyol ve Çankaya metro istasyonlarında, Karşıyaka, Bostanlı, Konak, Alsancak vapur iskeleleri ile Şirinyer, Gaziemir, Halkapınar İZBAN istasyonlarında yer alacak.

AASSM'DE BELGESEL GÖSTERİMİ

10 Kasım’da saat 18.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ise 'Özgür İzmir- Kurtuluşun 100. Yılı' adlı belgesel gösterimi gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan belgeselde İzmir’in işgal öncesi sosyoekonomik durumundan işgal sürecinde yaşananlara, Kurtuluş Savaşı’ndan büyük İzmir yangınına kadar pek çok önemli an var. Belgeselde arşiv görüntülerinin yanı sıra animasyon çalışmaları da yer alıyor. Uzman akademisyen, yazar ve gazetecilerin anlatımlarıyla zenginleştirilmiş belgesel, İzmir’in 19’uncu yüzyılına dair dikkat çekici görüntülere sahip.

ÜCRETSİZ NUTUK

'Kurduğun Gelecek Bize Emanet' sloganıyla İZELMAN tarafından bastırılan Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabı İzmirlilere ulaştırılacak. 10 Kasım’da 08.30 ile 09.30 saatleri arasında 16 farklı noktada Genç İzmir gönüllüleri ve İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri özel baskılı tişörtlerle Nutuk dağıtacak.

Nutuk kitabı; Konak Saat Kulesi, Cumhuriyet Meydanı, Alsancak Garı İZBAN önü, Fahrettin Altay Metro, Bornova Metro, Ege Üniversitesi Metro çıkışları, Halkapınar Metro Aktarma, Katip Çelebi Üniversitesi Arka Kapı Çorba Dağıtım Noktası, Bostanlı ve Karşıyaka İskele Önü, Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüs ve Hukuk Fakültesi Çorba Dağıtım Noktaları, Şirinyer İZBAN girişi, Üçyol Metro Betonyol, Gaziemir İZBAN ve Torbalı Bankalar Meydanı’nda dağıtılacak.

ŞEHİR TİYATROLARI'NDAN OYUN

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT) ise, Mustafa Kemal Atatürk’e karşı girişilen İzmir Suikastı sürecini konu alan müzikli belgesel 'Benim Naçiz Vücudum' adlı oyununun prömiyerini saat 20.30'da İzmir Şehir Tiyatroları İsmet İnönü Sahnesi’nde gerçekleştirecek.

BAYINDIR BELEDİYESİ:

Bayındır Belediyesi'nin düzenleyeceği anma etkinliği saat 08.45'te Atatürk Anıtı'ndaki anma töreni ile başlayacak. Anma programı saat 09.30'ta Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi'ndeki tören ile devam edecek.

BORNOVA BELEDİYESİ:

Bornova Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılı anısına Atatürk Portreleri Sergisi açtı. Sergi, 13 Kasım tarihine kadar Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda gezilebilecek.

ÇEŞME BELEDİYESİ:

Çeşme Belediyesi, 10 Kasım Perşembe günü saat 20.00'da, Aya Haralambos Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Korosu konseri ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Atatürk'ün sevdiği şarkılarla anacak.

ÇİĞLİ BELEDİYESİ:

Çiğli Belediyesi, Üzeyir Tavuş'un yönetmenliğini yaptığı Çiğli Belediyesi Gençlik Tiyatrosu'nun sergileyeceği 'Gençler Atatürk'ü Anlatıyor' tiyatro oyunu ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anacak. 10 Kasım Perşembe saat 19.00'da Fakir Baykurt Salonu'nda gerçekleşecek tiyatro etkinliği ücretsiz olacak.

DİKİLİ BELEDİYESİ:

Dikili Belediyesi, Çağdaş Kadınlar Korosu ve gitar kursu öğrencileri ile emekli müzik öğretmeni Şükran Akdeniz'in hazırladığı 'Tutsaklıktan Özgürlüğe' konseri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışını anacak. 10 Kasım Perşembe saat 20.00'da Dikili Belediyesi Konferans ve Düğün Salonu'nda ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinliğe tüm İzmir halkı davetli.

GAZİEMİR BELEDİYESİ:

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. yılında özel bir anma programı hazırlayan Gaziemir Belediyesi'nin etkinlikleri kapsamında 'Atatürk’ü Anmak ve Anlamak' söyleşisi düzenlenecek. Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde 10 Kasım Perşembe günü saat 20.00’de düzenlenecek söyleşiye, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Avukat Ulvi Puğ konuşmacı olarak katılacak. Söyleşide Avukat Ulvi Puğ, Atatürk’ü ve onun devrimlerini anlatacak.

GÜZELBAHÇE BELEDİYESİ:

Güzelbahçe Belediyesi, 'Geleceğimiz Atatürk için Söylüyor' şarkı yarışmasının büyük finali ile Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anacak. Şarkı yarışmasının finali 10 Kasım Perşembe günü saat 19.38'de Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ:

Karşıyaka Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. ölüm yıldönümü nedeniyle sanal bir tur düzenleyecek. Belediyenin sosyal medya hesabından duyurulan sanal tur (VR), 10 Kasım saat 10.00'da Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı Müzesi’nde açılacak.

Aynı zamanda Özgürefe Özyeşilpınar’ın yönetmenliğini yaptığı 'İlk Kurşun Hasan Tahsin' oyunu, Karşıyaka Belediyesi desteğiyle saat 20.00'da Suat Taşer Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.

KARABURUN BELEDİYESİ:

Karaburun Belediyesi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. ölüm yıldönümü anma töreni, 10 Kasım Perşembe saat 08.55'te Karaburun Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni ile başlayacak. Bir diğer anma töreni ise yine 10 Kasım Perşembe saat 08.55'te Mordoğan İskele Atatürk Anıtı'nda yapılacak.

KONAK BELEDİYESİ:

Konak Belediyesi,10 - 21 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 10 Kasım 'Ata'ya Saygı Sergisi' ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anacak. Açılışı, 10 Kasım Perşembe saat 18.00'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek sergide yer alan sanatçılar ise şu şekilde:
Ahmet Feyzi Korur, Arif Ziya Tunçi Arzu Çakır Atıl, Atilla Cengiz, Aynur Maktal, Ayten Öğütçü, A. Beyhan Özdemir, Bahadır ÖZtürk, Dilaver Bayındır, Elif Buse Yılmaz, Esra Kavcı Özdemir, Fatma Çiftçi, Fuat Akdenizli, Gonca Karavar, Gökçen Ergür, Gül Güney Zincir, Mehmet Koştumoğlu, Melik Tokmak, Mert Rüstem, Nermin Balıkçı, Neslihan Yaşar, NEsrin Önlü, Nurgül Geçin Aksakal, Selda Kulluk Yerdelen, Semih Beceren, Sevgi Avıc, Sevil Tetikel, Simber Rana Atay, Yektar Gür

ÖDEMİŞ BELEDİYESİ:

Ödemiş Belediyesi, 'fikirlerinin izinde Ata'mıza saygı ve özlemle' mesajıyla duyurusunu yaptığı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı Ödemiş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Müzikleri Ödemiş Kent Orkestrası'nın, şiirleri ise Kader Kızılsal ile Melih Uzunkol'un sunacağı program, 10 Kasım Perşembe saat 20.00'da başlayacak.

SEFERİHİSAR BELEDİYESİ:

Seferihisar Belediyesi, 'İlk ve devrimlerinin ışığında sonsuza dek yolundayız...' cümlesiyle yayımladığı mesajda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programının 10 Kasım Perşembe 08.45'te Seferihisar Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştireleceğini duyurdu.

URLA BELEDİYESİ:

Urla Belediyesi'nin 10 Kasım Atatürk'ü anma programı saat 08.45'te Urla Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni ile başlayacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı saat 10.00'da Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek anma töreni ile devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.