İzmir Atatürk Lisesi dersliklerinin TÜGVA'ya tahsisine mezunlar derneğinden sert açıklama

İzmir Atatürk Lisesi dersliklerinin TÜGVA'ya tahsisine mezunlar derneğinden sert açıklama

"Kabul etmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değildir."

İzmir Atatürk Lisesi’nin derslikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı TÜGVA’ya tahsis edilmesine İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği'nden sert açıklama...

1888 yılında eğitim ve öğretim etkinliğine başlayan İzmir’in en köklü okullarından olan İzmir Atatürk Lisesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulu üyelerinden biri olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) “ders” adı altında İslami eğitim faaliyetlerine başlaması iddialarına İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği sert bir açıklamayla tepki gösterdi.

Dernek yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Değerli Mezunlarımız,

Bazı basın kuruluşlarında ve Sosyal medyada paylaşıldığı ve iddia edildiği şekliyle Laik ve Demokratik eğitim Sistemimize aykırı, Okulumuzun Kapısında adını taşıdığımız, sınıflarında ve ruhunda gururla yaşattığımız Atatürk ilke ve inkılaplarını hiçe sayan, tarihi boyunca Kuvayı Milliyecilerin, devrimcilerin yetiştiği bir ilim ve irfan yuvasında böylesi bir faaliyeti her ne şartta olursa olsun kabul etmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değildir. Konu ile ilgili yasal çerçeveler dahilinde tüm girişimler gerçekleştirilecek ve tüm mezunlarımız bilgilendirilecektir.

Camiamıza ve Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.