İZMİR BAROSU, "ABD’Yİ PROTESTO EDİYORUZ"

İZMİR BAROSU, "ABD’Yİ PROTESTO EDİYORUZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yönelik yaptırım açıklamalarına bir tepki de İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin’den geldi.

ABD’nin, bir süreden bu yana Türkiye'de sürmekte olan bir davayı etkilemeye yönelik  açıklamaları ve son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yönelik yaptırım açıklamalarına bir tepki de İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin’den geldi.

“Kurulduğu günden bu güne kadar hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını ve demokratik hukuk devleti kurallarının uygulanmasını her koşulda savunmuş bir kurum olarak, ABD'nin bu kural tanımaz tavrı ve siyasi nezaket kurallarını çoktan aşan kaba üslubunu şiddetle protesto ediyoruz” diyen Av. Mustafa Çetin, yargı bağımsızlığının siyasi pazarlık konusu yapılamayacağını ifade etti. Av. Mustafa Çetin bu noktada Türkiye’nin de pazarlık yapılıyormuş gibi bir imajın yaratılmasından özenle kaçınması gerektiğini ifade ederek kararı bağımsız Türk yargısının vereceğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.