İzmir Barosu Başkan Adayı Kozan: “Everest’e tırmansa kazanamaz”

İzmir Barosu Başkan Adayı Kozan: “Everest’e tırmansa kazanamaz”

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun İzmir Barosu Başkan Adayı Avukat Mehmet Kozan, rakibi İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan için “Everest’e tırmansa kazanamaz” dedi.

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun İzmir Barosu Başkan Adayı Avukat Mehmet Kozan, rakibi İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan için “Everest’e tırmansa kazanamaz” dedi.

İzmir Barosu’nda genel kurula sayılı günler kala seçim yarışı hız kazandı. Eylül ayında yapılan “ön seçim” ile Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Avukat Mehmet Kozan, ön seçime girmeyip aday olduğunu açıklayan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan’ı eleştirdi.

“Aydın Özcan grubu hiçe saydı”
Özcan ve mevcut yönetimin Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu ile mücadele etmesinin tabanda tepki yarattığını, gurubun iradesini hiçe saydığını ifade eden Kozan, “Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun tabanında bir sorun yok. Ancak tavanda çatırdama var. Tavandaki çatırdama mutlaka tabanda da karşılığını bulacaktır.  Bizim seçmenimiz iyi bir eğitim düzeyine sahip, seçme seçilme hakkının, hukukun ne anlama geldiğini bilen insanlardan oluşuyor. Dolayısıyla mevcut yönetimin, ön seçime girmeden, demokrasinin kurallarını işletmeden aday olmasına tepki büyük. Aydın Özcan, baro başkanı olmasını sağlayanlar sanki Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu değilmiş gibi hareket ederek ‘Ben yaparım ben ederim’ edasıyla grubun desteğini kaybetti” dedi.

“Grubu tanımıyorsan kendine Cumhuriyetçi deme”
İzmir Barosu’nun son iki yıl içerisinde büyük bir yönetim zafiyeti içerisinde olduğunu, bunun da bütün meslektaşları tarafından ciddiyetle değerlendirildiğine inandığını söyleyen Mehmet Kozan, “İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nu biz temsil ediyoruz, asıl kurucuları bizleriz. Aydın Özcan, grubu tanımıyorsa bu ismi kullanmayacak, kullanıyorsa da bizim listemizin resmi liste olduğunu kabul edecek” diye konuştu.

“Everest’e çıksan bu iş olmaz”
Aydın Özcan’ın çevresindeki dar  kadroyla  bir şeyler yapmaya çalıştığını ancak kendini kandırdığını belirten Kozan, “Bir algı yaratmaya çalışıyor ama eğer dediği kadar güçlü olsaydı zaten ön seçime girerdi. Demokrasinin özü seçim, seçimin özü ise hukuk kurallarıdır. Aydın Özcan seçimin özü konusunu yanlış anlamış olmalı, buradan yalnızca bu anlam çıkıyor. Kendisi dün, dağ yürüyüşü yapmış. Bırakın dağ yürüyüşünü Everest’e çıksın yine de kazanamaz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.