İZMİR BAROSU ENERJİ HUKUKU BAŞLIKLI KONFERANS DÜZENLEDİ

İZMİR BAROSU ENERJİ HUKUKU BAŞLIKLI KONFERANS DÜZENLEDİ

İZMİR BAROSU GELECEĞİN İŞ ALANI: ENERJİ HUKUKU BAŞLIKLI KONFERANS DÜZENLEDİ

Oturum başkanlığını İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin’in yaptığı konferansa EPDK Elektrik Dairesi Başkanlığı Üretim Hidrolik Grup Başkanı Deniz Daştan, Dundee Üniversitesi’nden Av. Gökçe Mete, enerji alanında faaliyet gösteren bir şirketin hukuk müşavirliği görevini sürdüren Av. Fatma Devrim ve İzmir Barosu üyesi Av. Arsin Demir konuşmacı olarak katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan şunları söyledi:

“İzmir Barosu olarak özellikle gelecekte iş alanımızın kapasitesini geliştirecek konularla ilgili meslek içi eğitim çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere enerji sektörü günden güne büyümektedir. Artık eski enerji kaynakları yerini güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına bırakmaktadır. Bu noktada da gerek yeni kurulacak enerji tesisleri için hazırlanacak olan sözleşmeler ve başvurular gerekse de sonraki aşamada enerjinin üretimi ve işletimi konusundaki hukuki uyuşmazlıklar için yetişmiş hukukçulara ihtiyaç vardır. Bu da özellikle genç meslektaşlarımızın bu konuya ilgi göstermesiyle gerek bilirkişilik gerekse avukatlık anlamında yeni iş alanlarını ortaya çıkarmaktadır. İnsanlığın enerji ihtiyacının hiç bitmeyeceğinden ve sürekli enerji ihtiyacımızın artacağından enerji hukukunun ileriki dönemlerde çok büyük iş alanları yaratacağını ifade etmek gerekir. Sadece mesleğimiz açısından değil, enerjinin bir ekonomik alternatif olarak da ortaya çıkacağı ortadadır.

Düzenleyeceğimiz Eğitim Sonunda Vereceğimiz Sertifika Avrupa’da Tanınacak

İzmir Barosu olarak 24-25 Eylül’de uluslararası sertifikalı bir seminer daha düzenliyoruz. O seminerde de yine başta enerji tahkimi olmak üzere uluslararası sözleşmeler, tahkim yargılaması, inşaat hukukundaki uygulamalar ve özellikle hakem kararlarının tanınması ve tenfizi konuları işlenecek. Bu çalışma sonunda alınacak sertifikanın Avrupa’da da geçerli olacağını ifade etmek istiyorum.

İzmir Barosu olarak özellikle genç meslektaşlarımıza yeni ufuklar açacak mesleğin gelişimine yönelik bu tür çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Hepinize saygılar sunuyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.