İzmir Barosu Konferansını Düzenledi

İzmir Barosu Konferansını Düzenledi

İzmir Barosu, Uluslararası Ceza Hukukunda Yenilikler, Göç ve İltica Sorunu ve Çözüm Önerileri konferasını düzenledi.

İzmir Barosu tarafından 26 Ağustos 2016 günü İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda Uluslararası Ceza Hukukunda Yenilikler, Göç ve İltica Sorunu ve Çözüm Önerileri başlıklı bir konferans düzenlendi. Konferansa Paris XIII Üniversitesi Öğretim Üyesi Yunanistan vatandaşı Prof. Dr. Panagiotis Andrikopoulos konuşmacı olarak katılırken meslektaşımız Av. Sedat Batıkan ise tercümanlık yaptı.

Açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan;

“Göç ve iltica konusunda ülkemizde yaşanan sıkıntılar hepinizin malumudur. Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti arasında ikili anlaşmalar olmazdan önce, Suriye ve  diğer ülkelerden sığınmacıların özellikle Yunanistan’a geçişleri sırasında Ege Denizi’nde ne yazık ki birçok facia yaşanmış, yüzlerce yetişkin insan, çocuk yaşamını yitirmiştir.                

Ayrıca Sayın Profesör Uluslararası Ceza Hukukundaki yenilikleri, sorunları ve çözüm önerilerini bizlerle paylaşacaktır.           

Sayın Hocamız umuyorum Göç ve İltica konusundaki sıkıntılı gündem ile ilgili bir yabancı hukukçu ve komşu bir ülkeden bir bakış açısını bizlerle paylaşacaktır. Kendisine bu davetimizi kırmayıp gelip bize görüşlerini paylaşmayı kabul ettiği için huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.