İzmir Barosu TSM korosundan muhteşem konser

İzmir Barosu TSM korosundan muhteşem konser

SANAT MÜZİĞİ HAYRANLARI BARO’NUN KONSERİNDE BULUŞTU

Sekiz bin beş yüzü aşan üye avukatı ile Türkiye’nin üçüncü büyük barosu olan İzmir Barosu yürüttüğü hukuksal çalışmaların yanı sıra bünyesinde bulundurduğu kültür sanat toplulukları ile de üyelerinin sosyal hayatlarına katkı koyuyor. Türk sanat müziği, Türk halk müziği,  halk oyunları, resim, ritim, dans toplulukları yaptıkları çalışmaları sık sık sergileyerek izleyenlerin hoşça zaman geçirmelerini sağlıyor.

Toplulukların çalışmalarını en yoğun olarak sergiledikleri dönemse kuşkusuz Avukatlar Haftası. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Türk Halk Müziği Topluluğu konserinin ardından 17 Nisan 2018 günü de Şef Oğuz Özvardar yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu bir konser gerçekleştirdi.

Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi’ni dolduran izleyicilerin güzel saatler geçirmesini sağlayan topluluğun konseri öncesi konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu üyesi avukatların bir yandan vatandaşların temel haklarını savunurken bir yandan da sanat icra ettiklerini ifade ederek “meslektaşlarımız sanatla duygularını paylaşıyorlar” dedi. İzmir Barosu ve üye avukatların Türkiye’de hukuk mücadelesi verdiğini ifade eden Av. Aydın Özcan hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, demokrasi, basın özgürlüğünü, kadın haklarını, çocuk haklarını, çevreyi sonuna kadar savunduklarını ifade etti. “Bizler bu mücadeleyi diğer bütün barolarla birlikte yurt sathında vatandaşlarımız için yapıyoruz” diyen Av. Aydın Özcan, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı ve çevreye karşı işlenen suçlar ile büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırılarla kurdukları merkezler aracılığı ile mücadele ettiklerini de sözlerine ekledi. “İzmir Barosu üyesi meslektaşlarımızla gurur duyuyoruz” diyen Baro Başkanı Av. Aydın Özcan “amacımız ideal hukuk devletine ulaşabilmek ve çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak. Bunun için de başta laiklik olmak üzere, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalarak mücadele edeceğiz ve güzel günleri hep birlikte karşılayacağız” dedi. 

Konser sonunda İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin, Genel Sekreter Av. İlke Erol ve Kültür Sanat Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nilay Ertem Durlu, Şef Oğuz Özvardar ile programı sunan Av. Burçin Orel’e çiçek sundular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.