İzmir Barosu'nda İstifa Videodan Gelmemiş

İzmir Barosu'nda İstifa Videodan Gelmemiş

İzmir Barosu'nda yönetimde görevli 3 avukatın istifasında gerekçe video değilmiş.

İzmir Barosu'nda yönetimde bulunan ancak medyada yer alan "Videoda Adem ile Havva istifa getirdi" haberlerindeki istifa eden avukatlar konuştu. Söz konusu avukatlardan Atalay Aksak ve Nuriye Kadan yazılı bir açıklama yaparak, istifalarının esas nedeninin videoya gelen tepki olmadığını Aydın Özcan'ın tutumu olduğunu söyledi. 

İşte o açıklama:

21 Mart 2017 tarihinde bazı basın kuruluşları ve haber portallarında çıkan, “BARO’DA VİDEO İSTİFASI”, “İZMİR BAROSU’NDA ADEM VE HAVVA İSTİFASI”, “REFERANDUM VİDEOSU NEDENİYLE, İZMİR BAROSU’NDA 3 YÖNETİCİ İSTİFA ETTİ” şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 

Öncelikle belirtmek isteriz ki, bizler sadece İzmir Barosu’ndaki merkez ve komisyonlardaki görevlerimizden ayrılmış olup, Yönetim Kurulu üyeliğimiz devam etmektedir. İzmir Barosu Genel Kurulu iradesi ile seçilen bizler mensubu olduğumuz Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu ilkeleri çerçevesinde Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışmalarımıza ve mücadelemize devam edeceğiz. 

Görevlerimizden ayrılma sebebimiz hazırlanan İnfografik animasyonun içeriği ile ilgili olmayıp, sonrasında gelişen olaylardan kaynaklanmaktadır. Sözü edilen animasyon 2 Mart 2017 Perşembe günü Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezinde, İzmir Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yaklaşık 800 katılımcının gösterimine sunulmuştur. Başkan Aydın ÖZCAN ertesi gün (24 saat sonra) İzmir Barosu facebook hesabında da bilgisi dahilinde paylaşılan bu videoyu kendi sosyal medya hesabında paylaşmıştır. 

Akabinde 1 milyon izlenme ve olumlu tepkiler alan bu videoya, belli kesimlerce yapılan kasıtlı eleştiri ve hakaretler üzerine, konu 7 Mart 2017 Salı günkü Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirilmiş ve bir basın açıklaması hazırlanmışken, Yönetim Kurulu toplantısı sırasında bir radyo programına bağlanarak “ÖNCEDEN HABERİM OLSAYDI YAYINLANMASINA ENGEL OLURDUM” şeklinde beyanat veren Aydın ÖZCAN, bu beyanatıyla gerek yapılan çalışmaların ve emeğin, gerekse uzun yıllardır beraber çalıştığı çalışma arkadaşlarını eleştirilerin merkezi haline getirmiştir. 

Görevlerimizden ayrılmamızın temel sebebi, yukarıda bahsedilen haberler gibi animasyon içeriği olmayıp, ilk eleştirel tepki de bir lider gibi çalışma arkadaşlarına sahip çıkmak yerine, konudan habersiz olduğunu söyleyerek hedef  saptırmaya çalışmasıdır. 

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyururuz. 21.03.2017

Avukat Atalay AKSAY

 
Avukat Nuriye KADAN 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.