İzmir Barosu’ndan bir ilk daha

İzmir Barosu’ndan bir ilk daha

Avukatlık stajında öncü barolardan olan İzmir Barosu, bir ilke daha imza attı.

On İki Levha Yayıncılık ile imzalanan protokol doğrultusunda İzmir Barosu’na kayıtlı tüm stajyer avukatlar, staj süreleri boyunca Lexpera Mevzuat ve İçtihat Programı’na ücretsiz olarak üye olabilecekler.

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Baro Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin, Türkiye’de hukukun kalitesinin arttırılması gerektiğini ifade ederek, bunun da ancak hukuk eğitiminin kalitesinin artması ile sağlanabileceğini söyledi. İzmir Barosu olarak avukatlık stajının bu eğitimin önemli bir parçası olduğunu düşündüklerini dile getiren Av. Mustafa Çetin “hazırladığımız eğitim programı ile stajyer avukatlarımızı mesleğe hem pratik hem de teorik olarak hazırlamaya çalışıyoruz. Örneğin staj eğitimi döneminde kurgusal duruşmalar düzenleyen tek baroyuz” dedi. Ülkemizde mevzuatın çok sık değiştiğine de vurgu yapan Av. Mustafa Çetin, “Bu anlamda stajyerlerimizin mevzuat ve içtihada da hakim olmalarını sağlamak için bir süredir yaptığımız çalışmalar sonucunda tüm stajyer avukatlarımıza ücretsiz olarak mevzuat ve içtihat programı sağlama noktasına geldik. Onun dışında meslektaşlarımız da Baro’ya ait tüm birimlerde de aynı mevzuat programına ücretsiz olarak erişebilecekler. Dileyen meslektaşlarımız da özel koşullarla programı edinebilecekler” dedi.

On İki Levha Yayıncılıkla yapılan sözleşme gereği;

Mevzuat ve içtihat kaynaklarını içeren Standart paket, tüm stajyer avukatlara ücretsiz olarak sağlanırken, İzmir Barosu üyesi avukatlar; avukatlık ruhsatı aldıkları tarihten itibaren ilk beş yıl içinde geçerli olmak üzere Lexpera paketlerine özel indirimli fiyatlarla abone olabilme imkanına kavuşacaklar. Bu çerçevede meslek hayatının ilk yılında olan avukatlara %50, ikinci yılında olan avukatlara %40, üçüncü yılında olan avukatlara %30, dördüncü yılında olan avukatlara, %20, beşinci yılında olan avukatlara %10 indirim uygulanacak. Bu kapsama girmeyen avukatlara ise yıllık aboneliklerde üç ay ücretsiz ek süre sağlanacak.

Yine standart paket, Baro’ya ait tüm birimlerde ücretsiz olarak avukatların kullanımına sunulacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.