İzmir Barosu'ndan Çilem Doğan açıklaması

İzmir Barosu'ndan Çilem Doğan açıklaması

İzmir Barosu, Çilem Doğan'ın kendisine şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan eşini öldürdüğü için 15 yıl hapis cezasına çarptırılması ve cezasının Yargıtay tarafından onanması sebebiyle basın açıklamasında bulundu.

İzmir Barosu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hayatta kalmak için devletin tüm kurumlarının kapısını defalarca aşındırmış, her seferinde eli boş dönmüştü. Sonunda kendi canını korumak için meşru savunmada bulunan Çilem Doğan, yargılama sonucunda 15 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

Gece dışarı çıkmayı erkeklik onurunu tahrik, takım elbiseyi indirim sebebi sayan "erkek yargı" , korunma için defalarca başvurmasına rağmen korunmayan bir kadını, kendi canını korumaya çalıştığı için mahkum etti.

izmir-barosu-da-istanbul-sozlesmesi-kararini-yargiya-tasidi-855914-5.jpg

Bu karar, "Erkek adaletten bir şey beklemedik, beklemiyoruz. Biz kadınlar ‘Kirpiğimiz yere düşmesin’ diye omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz." diyen Çilem Doğan'ı haklı çıkardı.

Biz biliyoruz ki Çilem erkek düzende hayatta kalmak için çok çabaladı. Çilem Doğan'a verilen bu ceza öldürülmemek için mücadele eden tüm kadınlara verilmiştir.

İzmir Barosu olarak Çilem Doğan'ın yanındayız ve tek bir kadının kirpiği yere düşmeyene dek mücadele etmeye devam edeceğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.