İzmir Barosu'ndan Mülteciler Günü açıklaması!

İzmir Barosu'ndan Mülteciler Günü açıklaması!

İzmir Barosu 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. İzmir Barosu önünde yapılan açıklamaya, avukatların yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri de katıldı.

Açıklamadan önce konuşan İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Ayşe Kaymak, dünyada ve ülkemizde milyonlarca insanın yurdundan edildiği, eğitim, barınma, güvenlik, sağlık, adalete erişim, hukuki belirlilik gibi en temel insan haklarından yoksun bir şekilde yaşamaya çalıştıklarını ifade ederek “Ne yazık ki savaşlar, çatışmalar, yoksulluk ekonomik yıkım olduğu sürece de göç ve mültecilik kaçınılmaz bir sonuç olarak varlığını devam ettirecektir.” dedi. İnsan haklarını ve hukukun üstünlüğünü savunmanın Avukatlık Kanunu’nun barolara yüklediği en temel görevlerden biri olduğunu vurgulayan Av. Ayşe Kaymak, “İzmir Barosu olarak bu görevlerden yola çıkarak her koşulda dini, dili, ırkı, cinsiyeti, cinsel yönelimi, aidiyeti ne olursa olsun insan haklarını savunmaya devam edeceğiz. Mültecilerin; mültecilik ve insan hakları hukuku ile evrensel hukuk ilkelerinden kaynaklanan haklarını savunmaya devam edeceğiz.“ dedi.

dsc-2993.jpg

Yaşanacak İnsan Hakları İhlallerinden Hepimiz Sorumlu Oluruz

Göç ve İltica Komisyonu üyesi Av. Ayşegül Karpuz’un İzmir Barosu adına okuduğu açıklamada; toplumda yer alan belirli bir grubu, salt ırkı ve yabancılık olgusuna dayalı olarak hedef göstermenin suç olduğu vurgulandı. Ayrıca bu söylemlerin insanları nefret dalgası içinde bir araya getirerek şiddete meyilli saldırı gruplarına dönüştürebileceği ifade edildi. Muhakeme yeteneğinden yoksun bu saldırı gruplarının yaratacağı insan hakkı ihlallerinden tüm Türkiye toplumunun sorumlu olacağının dile getirildiği açıklamada “Ana akım ve sosyal medyada sürekli pompalanan ırkçı dalgaya kapılmamalı, bu ırkçı nefret söylemlerinin önüne geçmeliyiz.” denildi.

dsc-2989.jpg

İzmir Barosu’nun hukuku, aklı ve insan haklarını herkes için her koşulda savunacağının ifade edildiği açıklama, şöyle tamamlandı: “Ülkemizdeki mültecilere yönelik ırkçı ve ayrımcı söylemlerin karşısında olduğumuzu bir kez daha yüksek sesle haykırıyor; ulusal ve uluslararası tüm siyasi odakları göç sorunun nedenlerini sorgulamaya, göç nüfusu ve barış diplomasisi için politika ve hukuk üretmeye çağırıyoruz.”

Yapılan açıklamanın tamamını ekte bulabilirsiniz. İzmir Barosu Dünya Mülteciler Günü nedeniyle hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.