İzmir Bartın için yasta: Etkinlikler iptal!

İzmir Bartın için yasta: Etkinlikler iptal!

Bartın Amasra'da bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesinde meydana gelen maden faciası sonrasında İzmir'de gerçekleşecek festival ve konserler iptal ediliyor.

Dün 18:15'te meydana gelen maden faciasında, yaşamını yitiren madenci sayısının 41 olduğu duyuruldu.

Ülkeyi yasa boğan facia sonrasında hafta sonu İzmir'de gerçekleşecek, şenlik, festival ve konserler belediyelerce iptal ediliyor.

1062337519-0-39-1200-714-1920x0-80-0-0-272c5b833019c097d41eaeade1d857a3.jpg

Sabah saatlerinde Torbalı Belediyesi Saipler Zeytin Festivali'nin erteleneceği duyurulmuş, Belediye Başkanı Mithat Tekin “Bartın’dan dün geceden beri ardı ardına gelen acı haberler yüreğimizi dağladı. Yaşanan bu vahim olaydan dolayı yapacağımız Saipler Zeytin Festivalimizi iptal ettik. Hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadeleri ile üzüntüsünü dile getirmişti.

izmir-bartina-agliyor-festivaller-iptal-h292359-0d0b9.jpeg

NAR NEŞESİ ŞEN TANESİ ŞENLİĞİ İPTAL EDİLDİ

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise Zeytinköy'de gerçekleştirilecek etkinliğin iptalini "Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasında maden emekçisi yurttaşlarımızın kaybı nedeniyle çok üzgünüz.16 Ekim Pazar günü Zeytinköy'de gerçekleştirmeyi planladığımız "Nar Neşesi, Şen Tanesi" Şenliği'nin ileri bir tarihe ertelendiğini belirtir; hayatını kaybeden maden emekçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza baş sağlığı dileriz. Bir daha bu faciaların hiç yaşanmaması dileğiyle" ifadeleri ile duyurdu.

GERMİYAN ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLMEYECEK

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise Germiyan Ekmek Festivalini’nin iptal edildiğini "Dün gece Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle, Germiyan Ekmek Festivalimiz kapsamında düzenlenecek Kortej, Faruk Demir konseri ve Tiyatro etkinliğimiz iptal edilmiştir. Hayatını kaybeden emekçilerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Çok üzgünüm. Ulusumuzun başı sağ olsun" ifadeleri ile duyurdu.

bartinda-maden-patlamasi-turk-kizilay-acil-kan-ihtiyaci-bulunmamaktadir-v2rkqtsb.jpg

HASANAĞA BAHÇESİ KONSERLERİ İPTAL

Son olarak ise Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bugün ve yarın Hasanağa Bahçesinde Balkan Festivali kapsamında düzenlenecek konserlerin gerçekleştirilmeyeceğini şu sözlerle duyurdu; "Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasında canlarımızı yitirdik. 15-16 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirmeyi planladığımız 10. Uluslararası Buca Balkan Festivali ileri bir tarihe ertelenmiştir. Hayatını kaybeden emekçilerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifa, acılı ailelerimize ve çalışma arkadaşlarına sabır diliyoruz. Tüm dualarımız can kaybının artmaması için...Milletimizin başı sağ olsun.’’

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.