İZMİR BERGAMA KARALAR BARAJI GÜN SAYIYOR

İZMİR BERGAMA KARALAR BARAJI GÜN SAYIYOR

İzmir ilimizde tipik Akdeniz iklimi egemendir. İzmir ilinin ekonomisinde tarımın katkısı büyüktür. İldeki tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisi ise su yapılarıdır.

 

DSİ Genel Müdürü Murat Acu Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında İzmir ilinin de nasibini aldığını belirterek,Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında bulunan İzmir ilimizde 2003-2019 yılları arasında tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 1.378.000 kişiye ilave içmesuyu temin edilmesi, 561.560 dekar zirai alanın sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan   356,3 milyon TL zirai gelir artışı, 68 adet yerleşim yerinin ve 99.500 dekar arazinin taşkınlardan korunması hedeflenmektedir. ’dedi.

DSİ Genel Müdür Acu;’’Bu kapsamda Bergamalı çiftçilerin yıllardır sabırsızlıkla beklediği Karalar Barajı’nda gövde inşaatı tamamlandı. Bölgede yıllardır su sıkıntısı çeken Bergamalı çiftçilerin suya olan hasreti son bulacaktır. Bölge ekonomisine büyük katkı sağlaması beklenen Karalar Barajında kısa bir zamanda baraj da su tutmaya başlanacaktır.

Acu;’’Yaklaşık 9 milyon liraya mal olan Bergama Karalar Barajı 32 metrelik gövde yüksekliği ile 1 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olduğunu belirterek, senelerdir kuraklıkla boğuşan yüzlerce çiftçi ailesinin su sıkıntısına çare olacak baraj ile 1 bin 720 dekar tarım arazisi basınçlı boru sistemi ile sulanacaktır.Sulaması daha önce tamamlanan Karalar Barajının da tamamlanması ile birlikte bölge tarımında verim artışının yanı sıra ürün çeşitliliği de artış sağlanmasının ve her yıl vatandaşın cebine 1,4 milyon lira ek gelir sağlanması hedeflenmektedir. ‘’dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu; ‘’Son olarak, ‘Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

unnamed-(6)-032.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.