İzmir Bosna Sancak Derneği, 22. yılını kutladı

İzmir Bosna Sancak Derneği, 22. yılını kutladı

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN BOŞNAKLAR KUŞADASI'NDA BULUŞTU

İzmir Bosna Sancak Derneği 22.nci kuruluş yılı geleneksel dayanışma yemeğine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Karadağ Ankara Büyükelçisi Branko Miliç, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Eşref Temiz ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan Boşnaklar katıldı.

İzmir Bosna Sancak Derneği 22.nci kuruluş yılını Kuşadası Sealight Resort Hotel’de muhteşem bir gece ile kutladı.

Geceye CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır,  Karadağ Ankara Büyükelçisi Branko Miliç, CHP Bornova Meclis Üyeleri Mehmet Çıtak, Hasan Boyacı, CHP Bornova Gençlik Kolları Başkanı Sadık Yıldız, CHP Bornova Eski İlçe Başkanı Adnan Hocaoğlu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Eşref Temiz,  Adana Dernek Başkanı Kasım Gül, Adapazarı Dernek Başkanı İsmet Çalışkan, Biga Dernek Başkanı Ergun Erkap, Çanakkale Dernek Başkanı Hamdi Başar ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan yaklaşık üçyüzelli Boşnak katıldı.

İşlerinin yoğunluğundan 22.nci kuruluş gecesine katılamayan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı geceye kutlama mesaj gönderdi.

Gecede Konuşan İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül şunları söyledi;

Bizler Bosna da ve Sancak Bölgesine yaptığımız bütün yardımları siz üyelerimizle birlikte gerçekleştirdik.  Altı yıldır Ata topraklarımız olan Bosna ve sancak bölgesinde dönüşümlü olarak altı yüz kurban kestik, Novi Pazar Devlet Hastanesine beş adet diyaliz yatağı götürdük, Sancak/Karadağ da bir okuldaki öğrencilere giyim ve oyuncak yardımı yaptık, Zenitsa da hastanenin çocuk üroloji bölümünün mefruşatlarını yeniledik ve hasta çocuklara oyuncak ve kıyafet yardımında bulunduk. Bosna’da meydana gelen sel felaketine iki tır eşya göndererek yardımda bulunduk.  Dört yıl boyunca her Ramazan Ayında her gün 400 kişiye iftar verdik.  Tabi Biz bunları tek başımıza yapmıyoruz, Yönetimimiz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız ve siz üyelerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Ben değil biz yapıyoruz.  Kamil Okyay Sındır’a bütün Boşnaklar adına çok teşekkür ediyorum, Çamdibi’nde bulunan Bosna Sebili Kamil Okyay Sındır döneminde yapıldı, Bosna’da meydana gelen sel felaketinde bizlere destek oldu. Aslında Kamil Başkanımızın Bizim derneğimize katkısı çok fazla halen bizlere destek veriyor Başkanım bizleri hiç yalnız bırakmıyor kendilerine çok teşekkür ediyorum dedi.

Türkiye Bosna Hersek Dernekleri Federasyon Başkanı Eşref Temiz şunları söyledi;

Boşnaklarla bir arada olmak mutluluk verici. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum dedi.

Karadağ Ankara Büyükelçisi Branko Miliç şunları söyledi;

Tekrar sizinle olmaktan mutluluk duyuyorum. İyi dostluklar kurulmasını ve kurulacak olan bu dostlukta sizlerin köprü olmasını dilerim, Karadağ Ankara Büyükelçisi olarak kapılarımız sizlere her zaman açık. İzmir Bosna Sancak Derneğine düzenlediği bu geceye beni davet ettiği için teşekkür ederim. 2018 yılında her isteğinizin gerçek olmasını dilerim dedi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’da şunları söyledi;

Burada bulunan gönül birlikteliği içinde olduğumuz, aynı duyguyu, aynı kaygıyı, aynı tasayı, aynı kıvancı yaşayan dostlarıma sevgilerimi sunuyorum.  Büyükelçimiz, Federasyon Başkanımız, Dernek Başkanlarımız bu gecemizi onurlandırdı herkese sevgilerimi sunuyorum. İzmir Bosna Sancak Derneğinin geçmiş yönetimleri ile güzel şeyler yaptık. Bosna ve Sancak Bölgesi ile sağlam köprüler kurduk. Yalnız yarım yapmadık kültürel amaçlı çalışmalar ve hizmetlerde bulunduk. Avusturya Macaristan İmparatorluğu ile yapılan anlaşma neticesinde zorunlu göç başlamış acı ve gözyaşı olmuş bu bölgelerle duygusal bağlarımız var. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Muhacirler Kaybedilmiş Toprakların Aziz Hatırlarıdır’ der. İşte sizler bizim için aziz hatıralarsınız. Benim Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde Bar, Tuzla, Novi Pazar şehirleri ile kardeş belediye olduk. Bunu biz tabiki İzmir Bosna Sancak Derneği ve Federasyonla birlikte başardık. Bundan sonrada kardeşliğimize dostluğumuza aramıza kimse girmesin bu güzel dostluğumuzu sevgimizi daha da büyüterek yolumuza devam edelim dedi. 

Gecede sahne alan Gurup Liljan, söylediği Boşnakça şarkılarla ve sevdalinkalarla Boşnakları, bazen hüzünlendirdi duygusal anlar yaşandı, bazen de hora çekildi ve piste sığmadılar.

Gece katılan Boşnakların he bir ağızdan söyledikleri İzmir Marşı ile gece son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.