İzmir Bosna Sancak Derneği, Boşnakları unutmadı

İzmir Bosna Sancak Derneği, Boşnakları unutmadı

İzmir Bosna Sancak Derneği, Atalarının geldiği toprakları unutmadı ve yaklaşık iki ton eti 1000 Boşnak ailesine dağıtarak ekonomik zorluk içinde olan ailelerin bayramda da olsa yüzlerinin gülmesine vesile olmanın mutluluğunu yaşadı. 

İzmir Bosna Sancak Derneği yaptığı sosyal projelerden biri olan ‘Kurban’ projesinde bu yıl sekizincisini Sırbistan’ın Sancak Bölgesi şehirlerinden Boşnakların yoğun yaşadığı Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Priboj ve Prijepolje nin yanı sıra Bosna Hersek şehirlerinden Srebrenitsa, Zepa ve Podzeplje Kentlerinde gerçekleştirdi. COVİD-19 nedeniyle bu yıl kurban kesimine Dernek Başkanı Abdullah Gül yalnız giderek gerçekleştirmek zorunda kaldı. Dernek üyelerinin bağışları ile alınan kurbanların bu bölgelerde dağıtılırken bu bölgelerde yaşan fakat kurban kesemeyen Boşnak ailelerin mutlu olmalarına vesile oldular. 

DESTEKLERİMİZ BOŞNAKLAR ARASINDA MEMNUNİYETLE KARŞILANIYOR

Konu ile ilgili İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül şunları söyledi;

‘Bir kez daha şunu anladım ki İzmir Bosna Sancak Derneği olarak, Ata topraklarımız Bosna Hersek, Sırbistan ve Karadağ’da yaşayan Boşnak hemşerilerimize yaptığımız destekler bölgede memnuniyetle karşılanıyor. Bizlerin en büyük mutluluğu bu oluyor yorgunluk aklımıza bile gelmiyor.   O bölgelerde yaşamanın verdiği azda olsa zorluklar ve sıkıntılar var. Biz dernek olarak bu bölgelere elimizden geldiğinin fazlasını yapmak istiyoruz. Sosyal Projelerimize dernek üyelerimiz destek veriyor bizler de bunları gerçekleştiriyoruz.  Bu yılı Sırbistan’ın Sancak Bölgesi kentlerinden Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Priboj ve Prijepolje’de yaşayan yaklaşık 1000 aileye Dernek üyelerimizin bağışlarıyla kestiğimiz kurbanları ulaştırdık. Bu kurban bayramı da her kurban bayramı olduğu gibi Dernek olarak kurbanlarımızı bu bölgelerin değişik kentlerinde kesiyoruz. Önümüzde ki yıl da başka bölgede keserek Boşnak hemşerilerimize akrabalarımıza desteklerimiz devam edecektir. Kurban kesemeyen Boşnak hemşerilerimizin evlerine kurban eti girmesini sağladıkları için dernek üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu bölgede Derneğimize ilginin yoğun olması bizleri memnun ediyor. Dernek olarak üyelerimizin desteği ile bu bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz.’ dedi.

İZMİR BOSNA SANCAK DERNEĞİNİ BÖLGEDE NEREDEYSE BİLMEYEN YOK

Derneğin dağıttığı kurban etlerini alan Boşnak halkı da duygularını şöyle ifade etti, !İzmir Bosna Sancak Derneği’nin adını bu bölgede neredeyse bilmeyen yok. Kimin ne ihtiyacı olsa yetişmeye çalışıyorlar. Sağlıktan, eğitime ve daha birçok konularda bizlere desteklerini esirgemiyorlar. Bu kurban bayramında‘da bizleri sevindirdiler Allah’ta onları sevindirsin’ diyerek duygularını dile getirdiler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.