İZMİR BOSNA SANCAK DERNEĞİ, KURBAN BAYRAMI’NDA SREBRENİTSA’DA Kİ HEMŞERİLERİNİ UNUTMADI!

İZMİR BOSNA SANCAK DERNEĞİ, KURBAN BAYRAMI’NDA SREBRENİTSA’DA Kİ HEMŞERİLERİNİ UNUTMADI!

İzmir’in en büyük hemşeri derneklerinden birisi olan İzmir Bosna Sancak Derneği yaptığı sosyal projelerden biri olan, Kurban projesinde bu yıl altıncısını Bosna'nın Srebrenitsa kentinde gerçekleştirdi.

Dernek Başkanı Abdullah Gül ve Dernek Saymanı Turgut Güneş ve Danışma Kurulu Üyesi Bayram Kaya, Dernek üyelerinin bağışları ile alınan kurbanları Srebrenitsa'ya bağlı ‘Zepa’ bölgesinde keserek bölge halkının mutluluğuna ortak olmaya çalıştı. 

Bosna savaşında en çok katliamların yaşandığı Srebrenitsa kentine bağlı dağ köylerinden 'Zepa' bölgesinde, İzmir Bosna Sancak Derneği adına kurbanlar keserek bu bölgede yaşayan kurban kesemeyen Boşnak ailelerinin mutlu olmalarına vesile oldu.

İzmir’in en büyük hemşeri derneklerinden birisi olan İzmir Bosna Sancak Derneği yaptığı sosyal projelerden biri olan, Kurban projesinde bu yıl altıncısını Srebrenitsa’ya bağlı ve Bosna savaşında en çok katliamların yaşandığı 'Zepa' bölgesinde ki dağ köylerinde gerçekleştirdi. İzmir Bosna Sancak Derneği adına kurbanlar keserek bu bölgede yaşayan ve kurban kesemeyen Boşnak ailelerinin mutlu olmalarına vesile oldu.

Her kurban bayramında olduğu gibi bu kurban bayramında da İzmir Bosna Sancak Derneği geldiği toprakları unutmadı ve 'Zepa' bölgesinde yaklaşık 500 Boşnak aileye kestikleri kurbanları dağıtarak ekonomik zorluk içinde olan ailelerin bayramda da olsa yüzlerinin gülmesine vesile oldu.

Konu ile ilgili İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül şunları söyledi; 
 

Bir kez daha şunu anladım ki İzmir Bosna Sancak Derneği olarak Sırbistan, Karadağ, Bosna ve diğer ülkelerde yaşayan Boşnak hemşerilerimize yaptığımız destekler bölgede memnuniyet yaratıyor. 

O bölgelerde yaşamak azda olsa sıkıntılı. Biz dernek olarak bu bölgelere elimizden geldiğinin fazlasını yapmak istiyoruz. Sosyal Projelerimize dernek üyelerimiz destek veriyor bizler de bunları gerçekleştiriyoruz. 

Bu yılı Zepa bölgesi ve köylerinde yaşayan 500 aileye kestiğimiz kurbanları ulaştırdık. 
Srebrenica Derneği başkanı Munira Subaşic ile işbirliği yaparak kurbanları onların belirlediği köylerde yaşayan yardıma muhtaç, katliamdan kaçıp tekrar ve o bölgeye geri dönen hemşerilerimize dağıtarak zor şartlarda yaşayan hemşerilerimizin evlerinde az da olsa mutluluklarına ortak olmaya çalıştık.

Bu kurban bayramı da her kurban bayramı olduğu gibi Dernek olarak kurbanlarımızı bu bölgelerin değişik kentlerinde kesiyoruz. Bu kurban bayramı da Dernek üyelerimizin destekleri ile Srebrenitsa'ya bağlı Zepa bölgesi ve köylerinde yaşayan kurban kesme imkânı olmayan 500 aileye kurban bağışında bulunduk. 

Kurban kesemeyen Boşnak hemşerilerimizin evlerine kurban eti girmesini sağladıkları için dernek üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu bölgede Derneğimize ilginin yoğun olması bizleri memnun ediyor. Dernek olarak üyelerimizin desteği ile bu bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.